8 van de 19 dressuurhengsten (en 1 springhengst) in nakeuring doorverwezen

Op de laatste dag van de eerste bezichtiging van het KWPN geeft de jury acht hengsten de kans om zich in Den Bosch te bewijzen. Opvallend is daarin het aandeel ‘vers bloed’, dat soms het voordeel van de twijfel krijgt. Juryvoorzitter Bert Rutten: “Als we het niet proberen, lukt het zeker niet. We moeten niet te snel veroordelen.”

In de eerste groep viel vooral cat.nr. 414 Knock-Out (Expression x Ferro) in positieve zin op. De langgelijnde zoon van Expression toonde veel lossigheid, veel afdruk en een mooi zweefmoment. Groepsgenoot Good Fellow, de cat.nr 638 van Joop van Uytert en Paul Schockemohle, maakte vooral indruk met zijn front en chique uitstraling.

Duits gefokt

Ook in groep twee werden twee hengsten doorverwezen. Hierin zorgt de in Duitsland gefokte Fürst Diamond (Fürst Fohlenhof x Lissaro van de Helle) voor het vernieuwende bloed.

Gelders?

Maar liefst vier van de zes hengsten in de derde groep kregen een doorverwijzing. Woodlander Woodstock (Wild Child x Florencio), een in Engeland gefokte hengst in eigendom van Jan Greve, liet in deze groep de beste beweging zien. Opvallend is ook de wat Gelders aandoende cat.nr. 633, Kyton Platinum. “Deze zoon van Ferguson liet veel kracht zien en komt uit een mooie stam. Bovendien is Ferguson een jonge hengst, waar we graag meer van willen zien”, lichtte de jury toe.

Eén springhengst

Aan het einde van de dag kwam er nog één springhengst in de baan: cat.nr.26, Kinellos (Berlin x Phin Phin) van fokker-eigenaar Ten Doeschate uit Puiflijk. De nog wat rauw ogende hengst is doorverwezen naar Den Bosch.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.