Ga naar hoofdinhoud

Diederik is met zichzelf en met Anna Zibrandtsen even blij

Diederik van Silfhout. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Als ik zie waar ik met Four Seasons begonnen ben en wat ik er nu mee heb kunnen laten zien, mag ik niet mopperen", zegt een blije Diederik van Silfhout. "Dit was één van z'n betere ritten tot nu toe."

Het is voor dressuurruiters een bekend gevoel, namelijk dat het percentage ook wel wat hoger had kunnen uitpakken. “Maar je weet dat het allemaal wat ingewikkelder is als je met een nieuw paard op de proppen komt. Ja, alles was onder controle. Dat is vaker niet het geval dan wél. Dus niet heel vanzelfsprekend. Ik was er echt blij mee, heb heel fijn gereden.”

Anna helpen

Kort na zijn rit moest Diederik gelijk zijn leerling Anna Zibrandtsen met Arlando helpen bij het losrijden. “Ze reed een heel goede proef. Er moet nog wel wat geschaafd worden. De piaffe mag nog wat vlugger en meer naar boven, de pirouettes zijn nog een beetje groot, de zig-zag niet helemaal mooi. Allemaal kleine puntjes. Als ze dat eruit heeft, rijdt ze vier-, vijfenzeventig.”

Diederik van Silfhout kijkt gespannen toe. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hetzelfde paard

Het mooie van Arlando onder dat kleine Deense meisje is dat we nog steeds hetzelfde paard zien als toen Arlando onder de boomlange Diederik liep. De ruiter moet lachen. “Dat betekent dat het óf een heel lief paard is, óf ik heb mijn werk goed gedaan.”

‘Je moet het zelf doen’

Zibrandtsen traint normaal bij Jan Brink, maar besloot om in de aanloop naar het EK alles rond Arlando hetzelfde te laten. Van Silfhout: “Zelfde smid, zelfde veearts, zelfde begeleiding. Ik heb er na de verkoop ook niet meer opgezeten. Dat wou ik ook niet meer. Ik zei: je moet het zelf doen. En zo gezegd, zo gedaan.”

Anna Zibrandtsen met Arlando. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.