Ga naar hoofdinhoud

Andreas Helgstrand over Deense zusjes: ‘Ze zijn totaal verschillend’

Fiontini (links) en Fiontina met fokkers Hanne Lund en Henrik Hansen, Melanie Brevink
Het gesprek ging na afloop van de strijd om de wereldtitel voor vijfjarige dressuurpaarden natuurlijk vooral over die twee zussen, Fiontini en Fiontina, de fokproducten van de Deense topfokkers Hanne Lund en Henrik Hansen. Het voormalige echtpaar was overigens in Verden ook nog met een derde fokproduct, de zesjarige Marburg's Zardetto (v. Zack) vertegenwoordigd.

“Ze zijn totaal verschillend”, zegt Andreas Helgstrand over de merries die beide kampioen van Denemarken werden, Fiontina eind vorig jaar als vierjarige, Fiontini begin dit jaar als vijfjarige. “De één is vos, de ander bruin, de één is super gevoelig, de ander een stuk stabieler. En de ene keer wint de één en de volgende keer de ander. We hebben op stal veel gelachen en met elkaar gedold over de vraag wie er nou in Verden zou gaan winnen. Zo hebben we elkaar een beetje opgejut.”

Severo Jurado Lopez ging met de bruine Fiontini als winnaar van de kwalificatie de finale in. Om er als wereldkampioen uit te komen. “Ja, natuurlijk voel je dan de druk. Maar toen ik op haar ging zitten voelde ik meteen dat ze bij mij was. En halverwege de proef dacht ik: dit gaat goed! Ontspannen kon ik pas in de laatste passen. Bij het groeten wist ik gewoon dat we het optimale hadden gedaan.”

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.