Ga naar hoofdinhoud

Danielle Heijkoop blinkt uit in GP kür

Danielle Heijkoop kwam net niet aan de 80%, bij haar Grand Prix kür in Dortmund. Met  79,65% op het scorebord was ze met Kingsley Siro (v. Gribaldi) desalniettemin de onbetwiste winnares. De tweede plaats was voor Uta Gräf.

Met een unanieme jury achter zich, sloeg Heijkoop een gat van net geen vijf procent tussen haar en Gräf. De Duitse amazone reed met Dandelion (v. De Niro) naar een resultaat van 74,74%. Patrick van der Meer eindigde met Uzzo (v. Lancet) op de derde plaats, met 74,15%. Ook de vierde plaats ging naar Nederland: Katja Gevers reed met Thriller (v. Gribaldi) naar 72,65%.

Heijkoop begon ijzersterk aan haar rit, waarin Siro ontspannen oogde en dat beeld bleef gedurende de gehele rit bewaard. “Ik rijd nu ongeveer een jaar op dit niveauen heb dus ook meer ervaring, daardoor kan ik nu tijdens de wedstrijd ook meer aan de afwerking gaan denken. Ik denk dat dit een perfecte voorbereiding was op Indoor Brabant”, zei ze na afloop.  “Ik denk dat gedurende de drafonderdelen Siro heel veel kracht uitstraalde, terwijl we in de stap geen punten hebben laten liggen.”

Ook Van der Meer was tevreden over zijn proef met Uzzo. “We maken iedere wedstrijd progressie. Voor mij was in deze wedstrijd het eerste doel om ontspannen te rijden. Dat lukte en daar ben ik zeer mee ingenomen. Ik ben er van overtuigd dat wat we nu doormaken leidt tot meer ontspanning in de proef, waardoor er nog meer harmonie in onze ritten komt”.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.