Ga naar hoofdinhoud

Debuut Charmeur en Madeleine Witte in Uden

Charmeur (Florencio x Jazz) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Op de subtopwedstrijd in Uden heeft gisteren de KWPN-hengst Charmeur met Madeleine Witte een geslaagd wedstrijddebuut gemaakt. Met ruim 63% werd het debuut in het ZZ-Zwaar afgesloten. Mede-eigenaar Nico Witte was zeer tevreden. “Hij deed ontzettend goede dingen en liet drie ruige gangen zien. Dit was puur om ringervaring op te doen, dus heeft Madeleine wat dingen uitgeprobeerd. Het zag er geweldig uit. Mijn mede-eigenaar Barend Tamerus was speciaal overgekomen, hij heeft ook genoten!”

Ruim een jaar verscheen de mooie Florencio-zoon niet meer in de dressuurring, daarvoor had Charmeur al de PAVO Cup en de hengstencompetitie gewonnen onder Emmelie Scholtens. Vorig jaar op het WK in Verden trok Nico Witte de hengst terug voor de kleine finale en hij werd op rust gezet. De training met Charmeur werd vervolgens in alle rust opnieuw opgebouwd totdat het thuis zo goed ging, dat Nico en Madeleine besloten om hem weer mee te nemen op concours.

De roddels waren het afgelopen jaar niet van de lucht, vertelt Witte. ”Charmeur zou lopen als een oude man en Madeleine zou er niet meer op durven. Nou, ik zal je vertellen: hij liep geweldig! Goed over de rug en door de nek en hij gaf fijn na. Hij was gewoon top voor elkaar. Ik heb steeds als er werd geroddeld tegen Madeleine gezegd: ‘Niet op reageren, we snoeren ze straks vanzelf de mond’.”

“Het was echt spannend hoe Charmeur zou zijn na zo’n lange tijd niet op concours te zijn geweest”, aldus een gelukkige Madeleine na afloop van de wedstrijd. “Hij bleef zo braaf, zelfs toen we met zes man in de kleine baan aan het losrijden waren. Ook daarna, weg van de andere paarden, de wedstrijdbaan in, zette hij geen pas verkeerd! We hadden een paar kleine foutjes en ik mooi wat uit proberen. Ik ben super tevreden met hem!”

Madeleine Witte zal Charmeur nog enkele keren ZZ-Zwaar uitbrengen om vervolgens in de Lichte Tour uit te komen en om mee te doen in de hengstencompetitie.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.