Ga naar hoofdinhoud

Van de Donk klasse apart in Soest

Mark van de Donk, hier met Christon B Vosbergen. Foto: in2dressage
In Soest kwam vandaag een redelijk grote ZZ-Zwaar-groep aan start. Mark van de Donk won beide proeven in het zadel van de Florencio-zoon Belcanto, waarmee hij vorige week in Emmeloord debuteerde op dit niveau. Monique te Lindert en Tessa Berkouwer mochten de rode linten in ontvangst nemen.

De laatste tijd is Van de Donk zeer succesvol tussen de witte hekjes. In Soest wist hij zijn zegereeks voort te zetten door de elfjarige ruin in de eerste proef naar 71,79% en in de tweede proef 69,86% te sturen. Het jurylid bij C in de tweede proef, Annelies Terra, was erg te spreken over het optreden van Van de Donk en Belcanto. “Mark reed een heel goede proef en heeft een fijn paard onder het zadel. De wissels mogen nog wat meer bevestigd worden en hij had hier en daar nog wat slingertjes, maar het is zeker een paard voor de toekomst”, ligt ze toe.

Te Lindert twee keer in top drie

Monique te Lindert behaalde met Tc Britch Empire, een nazaat van Beltoni, een tweede en derde prijs. Haar score in de eerste proef kwam met 67,57% een stukje hoger dan de 63,07% die ze in de tweede proef bij elkaar reed. Daar kwam Tessa Berkouwer met Dropshot fan ’t Wallest (v. Johnson) een fractie hoger uit.

“Van de 27 deelnemers kwamen er zeven met een winstpunt de ring uit. Het niveau liet hier en daar wat te wensen over, waarbij vooral de aanleuning en het niet beheersen van de galopwissels is”, besluit Terra.

Van der Burgt wint in tweede groep

In de tweede proef van de tweede ZZ-Zwaar groep was Ilona van der Burgt met Amadeus Asti Spumante Gc (v. Sandro Hit) de beste. Ze reed 64,14% bij elkaar en bleef daarmee vier procent voor op Saskia Meijer en Wiener (v. Wordly).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.