Ga naar hoofdinhoud

Eerste indoor World Dressage Masters tijdens Jumping Mechelen

Adelinde Cornelissen
Jumping Mechelen is de komende drie jaar gastheer voor de World Dressage Masters. Met het tekenen van het contract heeft de organisatie van het concours na het verlies van de wereldbekerwedstrijd dressuur weer een deelnemers- en publiekstrekker binnengehaald. Onder meer Adelinde Cornelissen, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hebben toegezegd dit jaar van de partij te zijn.

Het FEI dressuurcomité besloot vorig jaar dat Jumping Mechelen buiten de boot viel als organisator van een wereldbekerkwalificatiewedstrijd. Een grote teleurstelling voor de organisatie. “Mechelen heeft 12 jaar met eigen middelen geïnvesteerd in de wereldbeker dressuur en het uitgebouwd tot een ‘top event’. Wij betreuren het des te meer dat bij de selectie geen rekening werd gehouden met de internationale spreiding én het gegeven dat België een rijk verleden heeft in de paardensport”, spraken ze vorig jaar na dit besluit. Met de komst van de World Dressage Masters verwachten ze het ontstane gat in het programma te dichten. “Een opsteker voor de Belgische dressuurliefhebber!”

Mechelen is de eerste indoormanche van de World Dressage Masters, een reeks van vier dressuurwedstrijden over heel de wereld. Het is een vijfsterrenwedstrijd met een prijzenpot van 100.000 euro. Jumping Mechelen vindt van 26 tot en met 30 december plaats in de Nekkerhallen.

Bron: Horses

Eén reactie op “Eerste indoor World Dressage Masters tijdens Jumping Mechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.