Ga naar hoofdinhoud

Heijkoop: ‘Ik wil Siro op korte termijn weer starten’

Daniëlle Heijkoop traint gewoon weer met Siro N.O.P.. Vorige week vrijdag viel het NK Dressuur voor Heijkoop in duigen, toen haar Gribaldi-zoon niet topfit aan de start van de Grand Prix verscheen. “De training met Siro N.O.P. gaat best goed”, aldus Daniëlle Heijkoop. “Ik weet niet hoe het gaat lopen, maar als hij zo blijft als hij nu is, wil ik hem graag op korte termijn weer starten.”

De dinsdag voor het kampioenschap had Daniëlle nog getraind bij Anky van Grunsven. “Ook Wim Ernes was daarbij aanwezig en erg enthousiast over ons. Ik ben als sporter gedreven om op een kampioenschap als dit goed te presteren en was niet gegaan als hij thuis niet fit was.”
“Siro N.O.P. verstapte of verdraaide zich waarschijnlijk ergens tussen het losrijden en de wedstrijdbaan, ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik voelde alleen in de uitgestrekte draf dat hij niet helemaal goed liep, in de overige onderdelen voelde hij goed. We hadden verder ook wat kleine foutjes, dat was jammer.”

Na afloop van de Grand Prix is er overleg geweest met teamarts Jan Greve, teammanager Ad Wagemakers, bondscoach Wim Ernes en trainer Anky. “We hebben toen besloten om Siro N.O.P. te laten onderzoeken en samen met Jan Greve te kijken wat we eventueel kunnen doen. Vanuit Ermelo zijn we zaterdag meteen naar Greve gereden, die daar ongeveer een uurtje verderop zit. Greve adviseerde Ernes om het trainingskamp in Vorden als punt te nemen om te kijken of Siro N.O.P. fit is of niet.”
“Afgelopen week vond ik het jammer dat Wim ons, ondanks het advies van Jan Greve, niet de kans heeft gegeven om ons te bewijzen in Vorden. De definitieve inschrijving is pas na Vorden. Pas na het positieve advies van Greve liet Ernes blijken dat hij andere plannen had gemaakt. Dat voelde voor mij op dat moment als valse hoop. Inmiddels zijn we alweer licht aan het trainen en ik kijk weer vooruit.”

Lees woensdag in De Paardenkrant een reconstructie van de selectie van het Nederlandse dressuurteam voor de Europese kampioenschappen in Aken.
Bron: Horses

Eén reactie op “Heijkoop: ‘Ik wil Siro op korte termijn weer starten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.