Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke verliest Geraldine aan chronische hoefbevangenheid

Ingrid Klimke en Geraldine (v. Fürst Grandios). Foto: Quillemette Kraaikamp.
Eén van de toekomstpaarden van Ingrid Klimke, de tienjarige Fürst Grandios-dochter Geraldine, is ingeslapen aan de gevolgen van chronische hoefbevangenheid. De talentvolle merrie liep vorig jaar haar eerste Grand Prix-wedstrijden, maar werd in de finale van de Louisdor Preis afgegroet vanwege een onregelmatigheid. In mei dit jaar gaf de amazone aan dat Geraldine dit jaar niet gereden werd

Bij het Grand Prix-debuut van Klimke en Geraldine was er een mooi percentage van 72,52%, maar na het afgroeten bij de finale van de Louisdor Preis verscheen de merrie niet meer in de ring. Eerder dit jaar schreef de amazone op haar website dat een rentree nog even op zich zou laten wachten: “Geraldine wordt in 2018 niet op concoursen voorgesteld, omwille haar gezondheid moeten we helaas pauzeren.”

Danseres

Door chronische hoefbevangenheid kwam er echter vroegtijdig een einde aan haar leven. “We zullen haar altijd herinneren als een fantastische en betoverende danseres”, schrijft Klimke op haar Facebook. De merrie stond sinds 2014 bij de amazone op stal.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FB

2 reacties op “Ingrid Klimke verliest Geraldine aan chronische hoefbevangenheid

  • A. van Duinen

    Wat jammer dat deze merrie overleden is. Was zeker een mooi toekomstig paard geweest voor de dressuur. Je kan natuurlijk zeggen dat een paard met chronische hoefbevangenheid niet op de wei thuis hoort. Aan de andere kant heeft het paard wel een heel fijn blij eind gehad en het lijkt alsof de keuze in mei al gemaakt is maar dat de merrie nog even mocht genieten van gras. Zeker weten doe je het natuurlijk niet.

  • A. van Duinen

    Op Youtube een filmpje gezien van deze merrie. Wat zonde! Geraldine was echt een talent en belofte voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.