Internationaal dressuurpaard mogelijk besmet met droes

Op het vliegveld in Miami is het internationale dressuurpaard Sagacious HF, dat onderweg was naar Europa, in quarantaine gezet nadat hij positief had gereageerd op de Droes test. Het paard moet daar blijven totdat de volgende series testen op 23 augustus zijn afgerond.

Droes is een zeer besmettelijke ziekte die zich openbaart in een infectie van de luchtwegen. Er zijn twee soorten, de gevaarlijke versie en de gewone droes.

Sagacious reageerde positief op de eerste test maar negatief op de tweede test. Als het paard over tien dagen opnieuw positief reageert, dan heeft zijn rijdster Chase Hickok volgens de Amerikaanse wetgeving de keus om het terug te laten keren naar Amsterdam of om hem in te laten slapen. Mocht hij geen droes hebben dan kan zij hem mee naar huis nemen in Wellington.

Amsterdam

Sagacious kwam een week geleden vanuit Amsterdam naar Miami. Hij deed in Europa onder andere mee aan de Nations Cup in Hickstead voordat hij in het vliegtuig naar Florida werd vervoerd.

 

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Dressage-news.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.