Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte-Vrees en Charmeur naar bijna 70% in Intermediaire II-debuut

Update
Charmeur en Madeleine Witte-Vrees. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Liempde heeft Madeleine Witte-Vrees vandaag haar officiële Intermediaire II-debuut gemaakt met de KWPN-hengst Charmeur. Dat leverde de amazone een score van 69,87% op, goed voor het oranje lint in de gecombineerde Intermediaire II, U25 en Grand Prix-rubriek.

In het laatste weekend van september reed Witte-Vrees de Florencio-zoon op de oefenwedstrijd in Uden de ring in om voor het eerst de Intermediaire II op concours te rijden. Inmiddels een goede twee maanden later besloot ze om de hengst officieel de ring binnen te rijden. “Charmeur wordt elke keer beter en ik was super blij met de proef van vandaag”, vertelt zijn amazone enthousiast.

Dure fouten

In de proef slopen drie dure fouten. “Net voor de pirouette sprong hij achter om waardoor we een vier te pakken hadden. Dat onderdeel telt ook nog eens dubbel, dus dat tikt dan best hard aan. Daarnaast vond hij een bepaalde plek iets eng”, licht Witte-Vrees toe. Ze vervolgt: “Er zijn dus nog genoeg verbeterpunten, maar hij liet ook fantastische dingen zien. We kregen achten op de piaffe, de series en een pirouette.”

Trots

Witte-Vrees kwam zodoende dus met een tevreden gevoel de ring uit. “Hij is natuurlijk bijna twee jaar niet mee geweest, dus het is fantastisch dat hij dit nu zo laat zien. Hij gaf mee een fijn gevoel en kwam netjes binnen, ik ben erg trots op hem. De jury’s gaven ook leuk commentaar”, aldus Witte-Vrees, die de hengst volgende maand nog een keer in de Intermediaire II wil rijden.

Volle zus Cosmo

De meeste concurrentie kwam van Kirsten Beckers en Dimare (v. Van Gogh), de volle zus van Sönke Rothenberger’s Cosmo. De combinatie kwam uit op 68,45%, net genoeg om Lucie Louws met Evita (v. Sir Oldenburg) voor te blijven.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.