Ga naar hoofdinhoud

Nieuw proevenboekje per 1 april 2016

Foto Lonneke Ruesink
Begin juni kwam het Dressuurforum voor de derde keer dit jaar bijeen en één van de belangrijkste bespreekpunten was de ontwikkeling van het nieuwe dressuurproevenboekje. Deze gaat per 1 april 2016 in en de daarbij behorende voorstellen tot wijzigingen zijn inmiddels verwerkt.

In maart en april heeft ieder forumlid in zijn/ haar regio de wensen geïnventariseerd. Naar aanleiding van de uitkomsten is een werkgroep vanuit het forum aan de slag gegaan met het ontwikkelen van nieuwe proeven. In grote lijnen blijven de uitgangspunten en de rode draad dezelfde als dat deze waren in 2006 en 2011.

Het dressuurforum stelt de volgende wijzigingen voor:

  • Meer afwisseling in de proeven per klasse en de proeven per 2 maanden laten rouleren in plaats van per kwartaal.
  • De B en L proeven korter maken en minder overgangen in de proeven zodat de proeven vloeiender te rijden zijn. Het aantal onderdelen per proef blijft wel hetzelfde.
  • Meer uitleg over de te rijden onderdelen en de wijze waarop deze worden beoordeeld met beoordelingscriteria gaan opnemen in de uitleg behorend bij de dressuurproeven.
  • Een nieuwe klasse onder de huidige klasse B dressuur ontwikkelen om de instap in de wedstrijdsport te verlagen, hiermee vervallen de A/B pony proeven.
  • Schrappen verplicht starten 1e proef.

Bekijk hier het volledige verslag van het dressuurforum.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.