Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer terug in Olympisch Kader

Patrick van der Meer en Zippo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dressuurruiter Patrick van der Meer is terug in het Olympisch kader. Vorig jaar verkocht Van der Meer zijn gouden EK-teampaard Uzzo. In zijn ruin Zippo is snel een opvolger gevonden. Door goede resultaten de afgelopen maanden is Van der Meer terug in het Olympisch kader.


Na de verkoop van de toppaard Uzzo verloor Patrick van der Meer afgelopen zomer zijn plaats in het Olympisch kader. Aan het begin van het Olympisch jaar is de dressuurruiter uit Naaldwijk terug. Lange tijd was Zippo – door Van der Meer zelf opgeleid tot het hoogste niveau – het tweede paard achter Uzzo.

Afgelopen zondag eindigde Patrick van der Meer met Zippo (v.Rousseau) op de tweede plaats in de Grand Prix tijdens de nationale kadervormingswedstijd in Nieuw en Sint Joosland. Het percentage van 71,93 was goed voor promotie naar het Olympisch kader. De scores eerder tijdens internationale starts in de Grand Prix bij Jumping Indoor Maastricht (72,28%) en het internationale viersterren-concours in Lier (71,36%) waren een opmaat voor de bevordering.

Bron KNHS persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.