Ga naar hoofdinhoud

Record aantal landen neemt deel aan EK Dressuur

Edward Gal en Undercover.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voor het Europees Kampioenschap Dressuur in Aken heeft een record aantal landen zich aangemeld. In totaal strijden er achttien tegen elkaar en slechts drie maken nog kans om naast Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Verenigde Staten, Brazilië en Nederland af te reizen naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Op 12 en 13 augustus komen de combinaties voor het eerst aan start in de Grand Prix, 15 augustus wordt om de titel van de GP Special gestreden en de GP Kür op muziek wordt 16 augustus verreden. In totaal wordt bij de dressuur €240.000,- verdeeld en de helft hiervan is beschikbaar gesteld voor de Kür. In het stadion kunnen 40.000 toeschouwers de wedstrijden aanschouwen.

Het belooft een spannende strijd te worden tussen de top van de wereld Charlotte Dujardin met Valegro, Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P., Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH en Matthias Alexander Rath met Totilas. Isabell Werth komt ook in actie, maar zadelt Don Johnson FRH in plaats van Bella Rose en grote afwezige is Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P.

De zevenkoppige jury, bestaande uit de Duitse voorzitter Katrina Wüst, de Fransman Jean-Michel Roudier, de Deense Susanne Baarup, de Zweedse Annette Ransen-Iacobaeus, de Anne Gribbons, Nederlander Eddie de Wolff van Westerrode en de Brit Andrew Gardner, krijgen in totaal 115 combinaties te zien. Op 3 augustus moet de teams definitief doorgegeven worden.

Bekijk hier de lijst van de deelnemende landen en de ruiters.

Bron: Dressagenews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.