Simone van Wijngaarden wint kort geding

In een kort geding is Altius Horses, mede-eigenaar van het Lichte Tour paard Rubin Cartier, opnieuw veroordeeld om haar verplichtingen jegens amazone Simone van Wijngaarden na te komen. Dat meldt de advocaat van Van Wijngaarden, Mr Marieke Jansen aan Horses. Wegens de structurele onwil van Altius Horses om te betalen, is de vordering dit keer ook toegewezen voor de toekomst.

Altius Horses dient voortaan telkens voor de eerste dag van de volgende maand een vast bedrag over te maken naar de amazone. Daarnaast werd het bedrijf veroordeeld om aan Van Wijngaarden een bedrag enkele duizenden euro’s te betalen, vermeerderd met de wettelijke rente over het toegewezen bedrag met ingang van 3 maart 2015 tot de dag van volledige betaling.

Betalingen bleven uit

In april 2012 sloten beide partijen een koop- en samenwerkingsovereenkomst. Tot april 2013 betaalde Altius Horses de amazone het afgesproken bedrag. Daarna is het bedrijf opgehouden met het verrichten van de betalingen. Dit resulteerde in een vonnis in kort geding, waar op 20 oktober 2014 besloten werd dat Altius Horses de amazone het afgesproken bedrag maandelijks moest blijven betalen.

Nadien heeft het bedrijf betalingen verricht, waarvan de laatste plaatsvond op 28 november 2014.  In een brief van 16 september 2015 heeft Mr Jansen Altius Horses gesommeerd, om de stallingskosten van december 2014 tot en met september 2015 en de kosten van nabehandelingen en revalidatie van Rubin Cartier over te maken naar Van Wijngaarden. Dit resulteerde opnieuw in een kort geding, dat positief uitviel voor de amazone.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.