Ga naar hoofdinhoud

Sterke concurrentie tussen Schneider en Von Bredow-Werndl

In München stond vandaag voor de dressuurruiters wederom de Grand Prix op het programma, om zich ditmaal te kunnen kwalificeren voor de Special. Dorothee Schneider met Showtime (v. Sandro Hit) en Jessica von Bredow-Werndl met Unee BB (v. Gribaldi) bleken sterke concurrenten van elkaar te zijn. Beide amazones behaalden een score van 76,680%. Het reglement bepaalde dat Schneider betere 'collective marks' had, waardoor zij toch de overwinning op naam kon schrijven.

Schneider timmert duidelijk aan de weg. Ze versloeg toch nipt haar Duitse collega, die met Unee lid was van het Duitse EK-team en zeer succesvol presteerde in de WB-finale in Las Vegas. De amazones bleven wel met gemak hun andere tegenstanders voor. Matthias Bouten en Ehrengold MJ (v. Erentusch) kwamen het dichtst in de buurt met een score van 70,040%. Kathleen Keller en Daintree (v. De Niro) werden vierde met 69,140%, gevolgd door de Mexicaanse Bernadette Pujals die met Heslegaards Rolex (v. Heslegaards Rubin) 68,860% noteerde.

Schneider is goed op dreef. Gisteren won ze namelijk ook de kwalificatiewedstrijd voor de kür, maar dan met de Westfaals gefokte UllrichEquine’s St. Emilion.

Er verschenen geen Nederlandse amazones aan de start.

Bekijk hieronder de video van de winnende rit:

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.