Ga naar hoofdinhoud

Vriendenstrijd ditmaal in voordeel Gal beslecht

Gisteren wist Hans Peter Minderhoud in het vijfsterrentoernooi van het CHIO Rotterdam zijn levenspartner Edward Gal voor te blijven. In de CDI3* waren de rollen vandaag omgekeerd. Maar het is de vraag hoe lang Glocks Voice zich zijn stalgenoot Glocks Flirt nog van het lijf kan houden.

De verschillen waren minimaal. Edward Gal en Voice wonnen de Grand Prix in het Interchem Stadion (dressuurterrein in het Kralingse Bos) met 77,8%, tegen 77,14% voor Hans Peter Minderhoud en Glocks Flirt. Adelinde Cornelissen moest na een proef vol kleine foutjes op een iets kijkerige Jerich Parzival genoegen nemen met de derde plaats (74,42%). Beide scores van Edward en Hans Peter vielen opvallend genoeg hoger uit dan daags tevoren met hun toppaarden Glocks Undercover en Glocks Johnson in het CDIO.

“Ik ben ontzettend trots op Hans Peter en Flirt”, zegt trainster Nicole Werner na afloop. “Ik kon de proef van Edward niet zien, op dat moment was ik Hans Peter aan het helpen. Maar Flirt gaat elke wedstrijd vooruit. Hij liet geweldige dingen zien. Ik zou niet weten waarom je geen tienen zou geven voor z’n eners.”

Van de aanvankelijk sterk zwaaiende piaffe is nog maar weinig over, technisch gaat de imposante Florestan-zoon steeds beter lopen. “Daar is erg veel tijd in gaan zitten, maar we wisten dat we het goed konden krijgen”, aldus Nicole Werner. “Alleen op de A-C-lijn vindt hij het nog moeilijk. Maar thuis is dat ook al voor elkaar.”

De wedstrijd in het knusse, bomvolle dressuurstadion werd dus gewonnen door Edward Gal, die met Glocks Voice alleen in de linker pirouette even in problemen kwam, toen de hengst twee keer op twee benen kwam.

De langverwachte rentree van Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival verliep iets teleurstellend. De 18-jarige Jazz-zoon was aan de korte zijde bij A kijkerig vanwege een televisiecamera. Onder meer bij het omstellen van de draf-traversale bij B kwam dit tot uitdrukking en bij de zig-zag in galop kwam de achterhand van Parzival een keer niet mee. In passage was Parzival achter niet helemaal gelijk, maar de 18-jarige heer maakte verder wel een fitte indruk.

Uitslagen van het CHIO Rotterdam

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.