Ga naar hoofdinhoud

WDM Grand Prix voor Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P.

Zojuist is tijdens Jumping Mechelen de Grand Prix van de World Dressage Masters gewonnen door Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. met een percentage van 77.74%. In een spannende strijd versloeg ze de in vorm verkerende Watermill Scandic, die onder Patrik Kittel net iets minder scoorde. Danielle Heijkoop werd met Siro N.O.P. derde.


Totdat de laatste drie combinaties in de ring kwamen, lag het veld dicht bij elkaar. Nadine Capellmann met Girasol, Jeroen Devroe op Eres DL en Jeanna Högberg en Darcia stonden op dat moment één, twee en drie, allen in de 72%. Adelinde kwam als eerste van de top drie. Parzival was fijn los in z’n lijf en liet een mooie proef zien, die zelfs door het Belgische jurylid Van Daele met 83.50% werd gewaardeerd. Daarna verscheen Patrik Kittel in de baan met de KWPN hengst Scandic. De hengst verkeerde in goede vorm en liet zeer mooie piaffes en passage zien. Isabell Judet uit Frankrijk vond de verrichting van Kittel en Scandic de beste. Hun eindscore werd 77.14%. Als laatste startte Danielle Heijkoop met de Gribaldi-zoon Siro. In het galopgedeelte slopen enkele kleine foutjes, maar toch zetten twee juryleden haar op de eerste plaats, eindtotaal werd 75.64%.

Katja Gevers eindigde met Thriller op de achtste plaats met 70.42% en Patrick van der Meer reed Uzzo met 69.74% naar de negende plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.