‘Zamira is overtreffende trap van superpaard’

De jury reageerde dit weekend tijdens de eerste wedstrijd van het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Sevenum enthousiast op de prestaties van de zesjarige Zamira (San Remo x Chronos). “Voor ons geldt voor dit paard de overtreffende trap van superpaard. De merrie toonde nergens in de proef ook maar enige moeite te hebben met de onderdelen die gevraagd werden”, aldus Jos van de Goor, die samen met Fried Hoeijmakers de jurering verzorgde.

Bij de vierjarige paarden ging de zege naar Blanche (VDL Tenerife x Burggraaf), die gereden werd door Patty Hanssen. “In mijn ogen een heel fijn paard, met hele mooie ruime bewegingen, waarin deze merrie heel veel takt toont. Daarbij wordt het achterbeen zeer goed ondergebracht en toont zij mooie verruimingen”, aldus Van de Goor. De winnaar van de vijfjarigen werd de merrie Authentic (Fürst Heinrich x Kennedy), gereden door Joyce Lenaerts. “Een mooie merrie, die indrukwekkend door de dressuurbaan gaat. In de proef toont zij over heel veel lossigheid te beschikken, blijft daarbij heel mooi taktmatig bewegen en is gedurende de hele proef zeer ongedwongen in de aanleuning”, vervolgt Van de Goor.

De zesjarige Zamira (San Remo x Chronos) liet onder Djinny Kuijpers de beste indruk achter bij de jury. Alles ging deze combinatie zeer gemakkelijk af. Ook in de zijgangen bleef de takt zeer goed bewaard. De meest indrukwekkende gang van Zamira was de uitgestrekte galop. Heel mooi verruimend en ook weer heel mooi terugkomend op het achterbeen. In onze ogen een crack”, aldus Van de Goor. Met een score van 153.4 verdiende ze veruit de hoogste score van de dag.

Volgens enkele ruiters is het gevraagde in de proeven aan de zware kant. Zo werden vooral de appuyementen in draf en galop bij de zesjarigen als pittig ervaren. Van de Goor denkt daar iets anders over. “Deze wedstrijden zijn er voor om het talent te ontdekken en dan mag je aan een getalenteerd zesjarig paard best eisen stellen om er voor te zorgen dat het talent ook werkelijk bovenkomt.”

Vierjarigen:
1) Patty Hanssen (Horst) – Blanche (Tenerife VDL x Burggraaf) – 139
2) Joyce Peeeters (Horst) – Blitz (Samba Hit II x Vasco) – 138.6
3) Vivian de la Roy (Doenrade) – Buenos Aires (Scandic HBC x Jetset-D) – 135.4

Vijfjarigen:
1) Joyce Lenaerts (Leende) – Authentic (Fürst Heinrich x Kennedy) – 145.2
2) Inge Coenen (Grubbenvorst) – Prime Champ Sunshine K – 141.8
3) Lisette Tissen (Hulm D.) – Annarico – 140.6

Zesjarigen:
1) Djinny Kuijpers (De Mortel) – Zamira (San Remo x Chronos) – 153.4
2) Cindy Hurkmans (Wiltertoord) – Zaquila (Rubiquil x Jetset-D) – 131.2
3) Gerjanne van Os (s’-Gravenmoer) – Zoriana (Jazz x Rubinstein) – 129.8

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.