Ga naar hoofdinhoud

Aantal starts in B en L1 op Hippiade teruggebracht

Foto Lonneke Ruesink
Op de laatste vergadering van het KNHS-dressuurforum ging de aandacht vooral uit naar opleidingen en kampioenschappen. Zo is besloten dat de nieuwe ZZ-afdelingsproeven alleen worden beoordeeld door afdelingsjuryleden met de licentie Z-dressuur. Daarnaast worden het aantal starts in de klassen B en L1 op de Hippiade teruggebracht.

Afdelingsdressuur
De nieuwe ZZ-afdelingsproeven mogen alleen beoordeeld worden door afdelingsjuryleden met de licentie Z-dressuur. De nieuw opgeleide afdelingsdressuurjuryleden hebben allen een Z licentie en mogen deze nieuwe klasse dan ook beoordelen. Tijdens KNHS kampioenschappen zullen de afdelingsdressuurrubrieken beoordeeld worden door juryleden die ook een licentie hebben voor de betreffende klasse in de individuele dressuur. Voorbeeld: een afdelingsdressuurjurylid beoordeelt de klasse M wanneer hij/zij ook in het bezit is van een HO-licentie voor de individuele dressuur klasse M. Afdelingsdressuur klasse ZZ wordt toegevoegd voor zowel viertallen als zestallen aan de Hippiade.

Aantal starts en afvaardiging Hippiade
Vorig jaar heeft het dressuurforum besloten de klassen B en L aan de kampioenschappen toe te voegen. Tijdens de Hippiade 2015 zijn deze klassen voor het eerst verreden en is geprobeerd om de afvaardigingsaantallen voor de overige klassen zo min mogelijk te wijzigen.

Naar rato (zoals ook bij andere klassen het geval is), mochten er bij de paarden 60 deelnemers in zowel de klasse B als de klasse L1 worden afgevaardigd. Deze aantallen leveren problemen op in de dagindeling door een overvol programma. De leden van het forum zijn het erover eens dat er een onverantwoord aantal combinaties start op de eerste dag van het kampioenschap en stelt voor om het aantal starts naar rato terug te brengen, bijvoorbeeld 48 in de klasse B en L1.

Dressuurproeven kampioenschappen
De werkgroep nieuwe dressuurproeven heeft aangegeven dat de laatste proef per klasse de kampioenschapsproef is. Tijdens selectiewedstrijden is de organisatie vrij in de proefkeuze. Voor regiokampioenschappen adviseert het forum om dezelfde proeven aan te houden als tijdens de KNHS-kampioenschappen.

De volgende vergadering van het dressuurforum vindt plaats op 6 juni 2016. Klik hier voor het gehele verslag van het dressuurforum.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.