Ga naar hoofdinhoud

FEI-president Ingmar de Vos gekozen tot IOC-lid

Op de bijeenkomst van het International Olympic Committee (IOC) in Lima (Peru) is Ingmar de Vos, die sinds 2014 president van de FEI is, gekozen tot IOC-lid. De Vos kreeg zeventig van de 78 geldende stemmen.

De Vos is vanzelfsprekend erg blij met zijn de verkiezing. “Het is zowel voor mij persoonlijks als voor de FEI een grote eer om gekozen te zijn als IOC-lid. Ik zie dit als een duidelijke erkenning voor de manier waarop de FEI de Olympische agenda voor voor 2020 heeft omarmd en blijft omarmen, onze focus op de format wijzigingen voor Tokio 2020 en ons goede bestuur.”

“Ik wil de leden van het IOC dan ook graag bedanken voor hun vertrouwen in mij en het is een eer om de Olympische beweging te dienen”, liet De Vos in een toespraak weten.

Waardevolle toevoeging

Thomas Bach, president van het IOC, gaf De Vos een warm welkom. “Ingmar de Vos zet zich volop in voor de sport en is een ware supporter van de Olympische beweging. Onder zijn presidentschap heeft de International Equestrian Federation zich er echt hard voor gemaakt om een transparante, uitgebreide reeks aan bestuurlijke hervormingen door te voeren, dit alles in lijn met de Olympische agenda voor 2020. Hij is een waardevolle toevoeging aan het IOC.”

Bron: Persbericht FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.