Helgstrand met 45 paarden in Herning: Eerste rit meteen raak In Beeld

Andreas Helgstrand met Zhaplin Langholt (Zonik x Stedinger) - Foto: Ridehesten

Het kan allemaal niet op bij Andreas Helgstrand. Met 45 paarden is Helgstrand Dressage dit weekend op de Herning Horse Show, daarvan 28 hengsten voor de hengstenkeuring. Een van de niet-hengsten is de vijfjarige ruin Zhaplin Langholt (Zonik x Stedinger), die net terug is van een ‘vakantie’ in Florida. De ruin werd door Helgstrand naar de Verenigde Staten gevlogen om daar reclame te maken voor Helgstrand USA, maar is nu gewoon weer terug in Denemarken voor de finale van het jonge paardenkampioenschap. 

Niet voor niets overigens: met twee 10-en (voor de draf en de galop) en een 8,5 voor de stap won hij de eerste proef van het kampioenschap voor vijfjarige Deense paarden overtuigend. Hij werd niet gereden door zijn vaste amazone Simone Pearce. Die brak twee weken geleden haar arm en hoopte op tijd weer in de running te zijn voor Herning. Dat kwam te vroeg. De grote baas zelf nam in het zadel van Zhaplin plaats en stuurde hem naar de overwinning voor Baunehøjens Carpaccio (Charmeur x Kermo’s White Talisman) en Uno Elando (Blue Hors Erlando x Fürst Heinrich).

Uitslag proef 1 vijfjarigen

Met 45 paarden op concours, hoe gaat dat?

Logistiek is het nogal een onderneming. Met 45 paarden op concours, van Vodskov naar Herning (bijna 150 kilometer). Bij Helgstrand ging dat eerder deze week zo (en dit was nog maar de eerste ‘lading’):

De ‘spulletjes’

Niet alleen paarden, maar ook de ‘spulletjes’ moeten mee.


Het tijdschema

Dan moet elke ruiter met elk paard nog op tijd in de ring zijn. Helgstrand heeft er maar een ‘eigen’ startlijst voor gemaakt. Zie hier alle tijden en paarden – en dit zijn ze nog niet eens allemaal. De CDI-paarden staan niet op dit schema. Helgstrand rijdt vier paarden zelf. Niet alleen deze Zhaplin Langholt, maar ook Revolution, Jovian en Ferrari OLD.

De stallen in Herning

Een geheel eigen stalgang, aangekleed met rode loper en  bloemen.

Lees ook:

Helgstrand met 28 hengsten naar Deense hengstenkeuring

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.