Oldenburger kampioen Bonds dekt voorlopig niet

Bonds (v. Benicio) - Foto: Equitaris/Sabine Wegener

De Oldenburger kampioenshengst van 2015, Bonds (v. Benicio), dekt voorlopig niet. De hengst die dit voorjaar de sporttest in Münster-Handorf won met gemiddeld een 9,12, heeft een blessure opgelopen aan de banden (ligamenten) rond zijn lendenen. Hij heeft rust nodig en kan daarom dit dekseizoen niet meer dekken. 

Bonds werd in 2015 op de Oldenburger hengstenkeuring voor een half miljoen euro aangekocht door de Belgische Anemone Samyn. Zij liet de hengst in eerste instantie rijden door Anna Sophie Fiebelkorn, bracht de hengsten daarna onder bij Andreas Helgstrand, liet de Belg Tom Franckx hem korte tijd rijden en besloot dit voorjaar om de hengst in training te zetten bij Beatrice Buchwald met het oog op de Bundeschampionate in Warendorf. Ook daar zal de Benicio-zoon, in verband met de blessure, waarschijnlijk niet kunnen lopen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.