Deense hengst Romeo WFFS-drager

Het Deense hengstenstation Katrinelund heeft bekend gemaakt dat de hengst Romeo (Romanov x Wolkentanz) drager is van het gendefect dat WFFS kan veroorzaken. Het station dat WFFS ‘een storm in een glas water noemt’, heeft al haar hengsten getest maar alleen de resultaten van Romeo en Hesselhøj Donkey Boy zijn binnen. Die laatste is vrij van het gendefect. 

Katrinelund spreekt van een ‘storm in een glas water’ omdat er volgens hen alleen één veulen in de Verenigde Staten is overleden aan de gevolgen van de aandoening en er in Denemarken nog geen geval is geconstateerd. Romeo blijft gewoon beschikbaar voor de dekdienst.

Blue Hors

Katrinelund is het tweede station in Denemarken dat uitslagen openbaar maakt. Blue Hors deed dat eerder al, maar alleen van de tien hengsten die vers beschikbaar zijn. Dus van Don Schufro, Hotline, Erlando, First Choice, Romanov, Zalabaster, Zatchmo en Zee me Blue zijn geen resultaten bekend gemaakt. Wel (negatief) getest zijn Zackery en diens vader Zack, Farrell, Fifty Cent, Don Olymbrio, Rockefeller en St. Schufro. Positief zijn Veneziano, Emilio en Londoner.

Bron: Katrinelund

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.