Nederlandse studentenruiters naar tweede dressuurdag

De Nederlandse ruiters brachten het er gisteren goed af op de openingsdag van het WK studentenruiters in Aken. Nederland heeft net als Duitsland, België, Frankrijk en Ierland met alle drie de ruiters de tweede ronde bereikt. Dat betekent dat Nederland er goed voor staat in de strijd om de teammedailles.

In de eerste ronde werd door Marieke Schildkamp, Saskia Schildkamp en Milou Anthonisse tegen Roemenie en Canada gereden, voor de tweede ronde zijn Duitsland, Zweden, Spanje, Belgie en weer Canada de tegenstanders. Zowel de tweede als de derde ronde worden vandaag verreden.

Tijdens het WK wordt gereden volgens het zogeheten ‘knock-out’ systeem, waarbij de beste van drie ruiters die hetzelfde paard lootten doorgaat naar de volgende ronde. Voordat de deelnemers daadwerkelijk in de ring verschijnen, krijgen ze vijf minuten voorbereidingstijd. Na deze korte kennismaking worden prestaties verwacht van de studenten tot en met 1.40m. springen en Prix st. Georges-niveau dressuur.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.