Ga naar hoofdinhoud

Anky: ‘Ik kan moeilijk afscheid nemen’

Voor dressuuramazone Anky van Grunsven zijn de Wereldruiterspelen in Normandië een totaal nieuwe ervaring. Voor het eerst is ze geen deelneemster, maar begeleidt ze Yessin Rahmouni en Danielle Heijkoop. Rahmouni werd echter snel uitgeschakeld en Heijkoop bleef thuis door de blessure van haar paard Kingsley Siro. En dus is de voormalige kampioene in Caen 'gewoon' toeschouwer.

Ze mist de wedstrijdsport, met alle bijbehorende spanningen, helemaal niet. “Wat ik wel mis is het intensief trainen van een paard. Ik zou er graag eentje thuis hebben staan om te kijken hoever ik daarmee kan komen. Dat vond ik altijd al het leukste, de wedstrijden zelf niet.” Hoewel van Grunsven nog steeds niet officieel is gestopt wordt de kans op nieuw toppaard á la Salinero of Bonfire wel steeds kleiner: “Ik word natuurlijk ook een dagje ouder en ben druk met het begeleiden van andere mensen. Misschien moet ik het ook gewoon een keer loslaten.”

Toch houdt Van Grunsven de deur naar een terugkeer op een kier: “Ik neem geen definitief afscheid omdat ik daar een hekel aan heb. Stel dat ik wel weer aan de gang ga, wil ik niet zeggen dat ik me weer heb bedacht. Ik kan gewoon moeilijk afscheid nemen.”

Bron: Horses / NOS

2 reacties op “Anky: ‘Ik kan moeilijk afscheid nemen’

  • Wendy van den Barselaar

    Leuk stukje. Hopelijk komt er toch weer een hele speciale voorbij.

  • H. Paerels

    Wat is het probleem?
    Ze hééft twee geweldige, zeer kostbare paarden staan, waarvan Upido in ieder geval al Grand Prix-klaar is. Welliswaar klassiek opgeleid, maar aangezien zij toch altijd zeggen dat zij zich aan het paard aanpassen, moet dat toch geen enkel probleem zijn?
    Tenzij dat natuurlijk niet helemaal waar is en het paard zich aan haar en haar systeem moet aanpassen, zoals ze zelf zei in het Brabants Dagblad ….
    Tja, als je dan een sterk karakter tegenover je hebt die daar níet in mee wilt gaan, …. dan begrijp ik de uitspraak van Anky wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.