Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester schrijft GP Al Shaqab op naam

In Doha schreven Carl Hester en de KWPN-er Nip Tuck vandaag de Grand Prix van CHI Al Shaqab op naam. De Zweed Patrik Kittel werd tweede, gevolgd door de Deen Anders Dahl.

De Brit stuurde de Don Ruto-nakomeling naar een score van 72.60 procent. De ruiter kreeg goede cijfers voor het binnenkomen en zijn appuyementen. In de proef sprongen vooral de changementen om de twee passen eruit, terwijl de staponderdelen niet zo goed naar voren kwamen. Kittel en Watermill Scandic (v. Solos Carex) werden met hun uitvoering beloond met een percentage van 72.46 en een tweede plaats. Bij deze combinatie kwamen de piaffe en de passage goed tot uiting. Anders Dahl en de Hannoveraan Wie-Atlantico de Ymas kwamen spectaculair binnen en hadden ook nette cijfers voor de piaffe en passage. Met een score van 71.96 werden zij derde in het eindklassement.

Op de vierde plaats eindigden Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi) met een percentage van 70.62. Gevers en de volle broer van Sisther de Jeu scoorde gemiddeld veel zevens, maar bij de uitgestrekte stap en de 12-15 passen piaffe waren een paar grote puntenverschillen te zien op het protocol. De Deense Rikke Svane en de Latimer-nakomeling Finckenstein TSF werden vijfde met een score van 69.90 procent.

Margot Timmermans en Utah (v. Metall) hadden in het eerste onderdeel al een storing. Ook kwamen de vijf passen achterwaarts, het stapgedeelte, de changementen en een paar overgangen en verruimingen niet goed uit de verf, waardoor de combinatie met een score van 58.26 procent uiteindelijk 20ste werd. Aat van Essen en de Jazz-nakomeling Serverius Sebastiaan kampten eveneens met problemen en verlieten vroegtijdig de wedstrijdbaan.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.