Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen pakt koppositie wereldranglijst terug

Het is opnieuw de naam van Adelinde Cornelissen die fier bovenaan de FEI wereldranglijst dressuur prijkt. Nadat ze met Parzival (v. Jazz) de lijst dertien maanden achter elkaar aanvoerde, moest ze in september tijdelijk haar meerdere erkennen in de Britse Charlotte Dujardin. Nu twee maanden later neemt Cornelissen de koppositie met 2.879 punten weer over dankzij haar uitstekende prestaties in de wereldbekerwedstrijden van Odense en Lyon.

Eind oktober begon Cornelissen haar inhaalslag op Charlotte Dujardin en haar Valegro (v. Negro) met zeges in de Grand Prix en de Kür in het Deense Odense. Afgelopen weekend voegde ze daar nog twee prachtige zeges in het Franse Lyon aan toe en staat Cornelissen weer aan de leiding. Cornelissen komt in elk geval eind deze maand weer in actie tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Stockholm. Charlotte Dujardin heeft bekendgemaakt dat zij in december weer aan start komt in de wereldbekerwedstrijd van de Olympia Horse Show in Londen.

Charlotte Dujardin bekleedt de tweede positie in de wereldranglijst met een totaal van 2.867 punten. De Duitse Helen Langehanenberg houdt de derde positie vast met 2.626 punten. Daarna volgen net als afgelopen maand de Britse Laura Bechtolsheimer en de Duitse Kristina Sprehe.

Edward Gal is enkele plaatsen gestegen met Glock´s Undercover (v. Ferro) en staat nu achtste. Anky van Grunsven legt met Salinero (v. Salieri) nog altijd beslag op de veertiende plaats. Imke Schellekens steeg enkele plaatsen met Toots (v. Jazz) en staat 26e. Patrick van der Meer staat met Uzzo (v. Lancet) op de 29e plek. Hans Peter Minderhoud is met Glock’s Tango (v. Jazz) met een 33e plaats de laatste Nederlander die voorkomt in de top 50.

Klik hier voor de volledige wereldranglijst dressuur.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.