Ga naar hoofdinhoud

Dujardin bedreigt koppositie Cornelissen in ranglijst

Charlotte Dujardin met Valegro
Adelinde Cornelissen staat niet langer onbedreigd aan kop van de FEI wereldranglijst dressuur. In het overzicht tot en met juli 2012 staat ze met Jerich Parzival nog met 2704 punten aan de leiding, maar de Britse Charlotte Dujardin en Valegro lopen met 2637 punten snel op haar in. In dit nieuwste overzicht is de individuele dressuurfinale op de Olympische Spelen, waar kampioene Dujardin ruim 2% hoger scoorde dan Cornelissen, nog niet meegenomen.

Charlotte Dujardin steeg afgelopen maand van de vierde naar de tweede plaats in de wereldranglijst. Dit ging ten koste van Laura Bechtolsheimer en Mistral Hojris, die nu met 2547 punten op de derde plaats staat. Anky van Grunsven zakte met Salinero van plaats dertien naar plaats veertien. Imke Schellekens maakte met Toots een flinke sprong in het klassement. Ze steeg van de 104e naar de 24e plaats dankzij haar goede resultaten in Aken. Hans Peter Minderhoud ging met Glock’s Tango van de 26e naar de 25e plek.

Klik hier voor de volledige wereldranglijst.

 

Eén reactie op “Dujardin bedreigt koppositie Cornelissen in ranglijst

  • Jack, Den Haag

    Deze bedreiging voor Adelinde lost zich vanzelf wel op nu Valegro te koop staat. Met een beetje geluk komt het paard naar Nederland…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.