Ga naar hoofdinhoud

Dujardin zonder Valegro in London Olympia

Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
De Olympisch, wereld- en Europese kampioene Charlotte Dujardin zal niet met haar toppaard Valegro in de wereldbekerwedstrijd op de Olympia London Horse Show starten. Op het traditionele kerstconcours in Londen (15 -21 december) komt de Britse met Carl Hester's Olympiade-paard Uthopia binnen. Hester zelf zal Nip Tuck onder het zadel hebben.


Charlotte Dujardin maakte al eerder bekend niet Valegro in de wereldbekercyclus te starten, maar één van haar jongere paarden. Enigszins verrassend dat ze nu met Uthopia op de deelnemerslijst van Londen staat. Voor de combinatie zal het de zesde internationale wedstrijd worden. In hun laatste gezamenlijke optreden, vorig jaar in Windsor, wonnen ze de Grand Prix en de kür met hoge percentages.

Carl Hester staat met de 11-jarige Don Ruto-zoon Nip Tuck op de deelnemerslijst. Vorig jaar eindigde het duo vijfde in Olympia.

Voor Nederland gaat Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt naar Londen en rijdt Diederik van Silfhout Bonzanjo binnen.
Edward Gal gaat niet naar Londen, vertelde hij gisteren tegen Horses-de Paardenkrant. Alhoewel hij nog wel op de startlijst vermeld staat van Olympia, vond Gal het te druk worden voor Glock’s Voice, met wie hij afgelopen weekeinde tweede werd in Salzburg. Gal wil wel graag in Amsterdam en Den Bosch rijden, maar weet nu nog niet met welk paard.

Op 15 december wordt de Grand Prix verreden, de volgende dag de kür.

Bron Horses/Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.