Ga naar hoofdinhoud

El Torro voert kwartet KWPN’ers voor finale aan

Sezuan met Dorothee Schneider. Foto: Melanie Brevink
Wereldkampioen Sezuan lijkt op weg om zijn Verdense titel te prolongeren. Dorothee Schneider stuurde de krachtig en uitgebalanceerd bewegende zoon van Zack zojuist naar de overwinning in de kwalificatieronde voor de finale van komende zondag. Het WK verliep vandaag voor de zesjarige KWPN'ers zeer verrassend.

Daniëlle Heijkoop maakte haar uitverkiezing waar door El Torro (v. Painted Black) briljant naar de zesde plaats te sturen. Niet de bronzen medaillist van vorig jaar Eye Catcher, maar de wat onooglijke El Torro liep vandaag naar de hoogste score voor een KWPN’er: 8,54. Daarmee voeren Daniëlle Heijkoop en El Torro een kwartet Nederlandse combinaties aan dat zich direct plaatste voor de finale. Onder hen niet de kanshebber op een medaille El Capone. Voor het eerst op een wedstrijd was de zoon van UB 40 bang en kwam hij bij de ingang van de ring sterk in verzet.

Vlak achter El Torro eindigde Estoril, na een mooie proef onder Emmelie Scholtens, op de gedeelde zevende plaats (8,44). Eye Catcher had gedurende de hele proef moeite om stil te blijven in de aanleuning en dat kostte punten bij ‘submissiveness’ en algemene indruk Met 8,42 eindigde Kirsten Brouwer licht teleurstellend op de negende plaats.

Slechts 0,08 punt minder verzamelde Diederik van Silfhout met de KWPN-hengst Expression. Het paar reed in de stromende regen een geweldige proef. Ondanks de wat beperkte stap van de ijverige Vivaldi-zoon was een plekje in de finale een terechte beloning.

Marieke van der Putten deed geweldig werk door El Capone vóór de proef nog even gehoorzaam te maken, maar in de proef zelf kostte de spanning bij de ingang toch voor de nodige puntenaftrek: 8,12, geen directe kwalificatie voor de finale. “Ik moest gelijk aan Hans Peter denken”, zei Marieke na afloop. “Die zei ooit eens: dan maar drie proeven rijden op het WK, als je maar in de finale komt.”

Via de kleine finale kunnen Van der Putten en El Capone alsnog voor de eindronde in aanmerking komen. Zij moeten dan morgen in de top drie eindigen.

In de top van het klassement heerste vandaag vooral de Duitse fokkerij. Op die ene beresterke Viking na. Sezuan liep onder Dorothee Schneider met overmacht naar de overwinning en scoorde als enige boven de negen: 9,52. De tweede plaats was voor Danza, gevolgd door publiekslieveling Belantis, gereden door Beatrice Buchwald, die met een prachtige draftechniek door de baan danste.

Uitslag
Klik hier voor de fotoserie.

Bron: Horses

 

 

 

2 reacties op “El Torro voert kwartet KWPN’ers voor finale aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.