Ga naar hoofdinhoud

Jorinde Verwimp wint U25 Roosendaal

Dinja van Liere en Roumanda, de moeder van Newmanda.. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Belgische amazone Jorinde Verwimp heeft vandaag met haar Tiano (v. Lester) de U25-rubriek op het CDI in Roosendaal op haar naam geschreven met een score van 71,947%. De Nederlanse Dinja van Liere en Hexagon's Roumanda (v. Rubiquil) eindigden met een klein verschil op de tweede plaats met 71,263%. Tot en met plek zeven waren het de Nederlanders die de plaatsen innamen.

Jorinde Verwimp, leerling van Anky van Grunsven, toonde een zeer gelijkmatige en foutloze proef met veel zevens en achten. Het enige onderdeel dat minder was, was de serie galopwissels om de pas. Het vijf-koppige jurypannel plaatste Verwimp drie maal aan kop en twee maal op de tweede plaats. De gemiddelde score van  71,947% bleek genoeg voor de overwinning.
Stal Hexagon-amazone Dinja van Liere legde ook een goede proef af met de ervaren Hexagon’s Roumanda. Juryleden Eddy de Wolff van Westerrode en de Russchische heer Romanov, plaatsten de combinatie zelfs aan kop.
De overige ereplaatsen werden ingenomen door Jill Huybregts en Zamacho Z met 69,105% op de derde plaats, Kim Huizer en Oxford met 68,526% op de vierde plaats en Kyra Klinkers en Tara met 68,158% op de vijfde plaats.

Zondag rijden de U25-combinaties vanaf 10.00 uur hun kür op muziek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.