Ga naar hoofdinhoud

Kasprzak wint overtuigend Grand Prix

Anna Kasprzak met Donnperignon
Anna Kasprzak, hier met Donnperignon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Deense amazone Anna Kasprzak heeft zojuist de Grand Prix voor de Wereldbeker in Odense op overtuigende wijze op haar naam geschreven. Met de 76.979% was ze Isabell Werth ruimschoots de baas. De Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfven behaalde de derde plaats. Hans Peter Minderhoud werd met Glock's Romanov de beste Nederlander op de zevende plaats.

Kasprzak reed voor het thuispubliek met de geroutineerde Donnperignon (v. Donnerhall) een goede proef en de juryleden plaatsten haar unaniem eerste. Strijd werd er geleverd voor de tweede plek die in het voordeel van Isabell Werth en Don Johnson FRH (v. Don Frederico) werd beslecht. De Duitse kreeg tien punten meer dan Tinne Vilhelmson op haar mooie Don Auriello (v. Don Davidoff), 73.915% om 73.511%. Tinne’s landgenote Minna Telde met de Hannoveraans gefokte hengst Santana (v. Sandro Hit) werd vierde met 71.723%. Een zeer mooie prestatie leverde de jonge Deense amazone Nanna Skodborg Merrald tijdens haar Wereld Beker debuut. De net twintig jarige Nanna reed op Millibar, waar ze ook al goud mee won bij de junioren, 71.532% wat goed was voor de vijfde plaats.

Hans Peter Minderhoud met de Oldenburgse hengst Glock’s Romanov kreeg foutjes in de éners en moest genoegen nemen met 70.319%. Het zelfde overkwam Danielle Heijkoop met Kingsley Siro, 70.170% en achtste. ’s Middags werd Heijkoop nog tweede in de Inter I met Kingsley Badari.

Op de negende plaats eindigde Patrick van der Meer en Uzzo (69.404%), Laurens van Lieren op Ulysses la Haya werd elfde (67.617%). Edward Gal moest wegens persoonlijke omstandigheden verstek laten gaan.

Morgenmiddag is de Kür op Muziek aanvang 14.00 uur.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.