Ga naar hoofdinhoud

Painted Black via station Galmbacher in Beieren beschikbaar

Morgan Barbançon, hier met Painted Black. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
De KWPN-hengst Painted Black en ook zijn stalgenoot Sir Donnerhall II komen via het dekstation Galmbacher in het Zuid Duitse Beieren voor de fokkerij beschikbaar. De hengsten blijven wel bij hun eigenares Morgan Barbançon-Mestre op stal.

Na de Europese Kampioenschappen in Aken nam de Gribaldi-hengst Painted Black afscheid van de sport na een glansrijke carrière. De zwarte hengst startte zijn loopbaan onder het zadel van Anky van Grunsven. De Spaanse Morgan Barbançon nam in 2012 de teugels over van haar toenmalige trainster en reed zich in het Spaanse team op de Olympische Spelen van Londen. Ook op het WK in Caen en het EK in Aken maakte het duo uit van het Spaanse equipe.

Ondertussen is Painted Black keurhengst op zijn afstammelingen en bij verschillende stamboeken goedgekeurd. Zeven goedgekeurde zonen heeft hij al op zijn naam staan waaronder Bon Bravour, Enzo Ferrari en Ebony.

Sir Donnerhall II kwam in 2014 in handen van Morgan Barbançon. De zoon van Sandro Hit won onder de Deen Thomas Sigtenbjerggaard brons bij de 6-jarige dressuurpaarden op het wereldkampioenschap in Verden achter Woodlander Farouche en Borencio. Toen Barbançon bij Andreas Helgstrand ging trainen, kwam ook Sir Donnerhall in haar bezit.

Bron Horses/St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.