Ga naar hoofdinhoud

Schockemöhle spreekt nieuws over dekpauze Totilas tegen

Matthias Alexander Rath met Totilas
Paul Schockemöhle ontkende vandaag tegenover het Duitse paardenmedium St. Georg dat hij Totilas (v. Gribaldi) volledig terugtrekt uit de dekdienst. Nieuwswebsite Spiegel.de bracht gisteren het bericht naar buiten dat dressuurruiter Matthias Alexander Rath zich met de hengst volledig kan gaan richten op de topsport, maar Schockemöhle heeft dit nieuws genuanceerd. “Onzin. Hij staat gewoon ter dekking, alleen worden zijn dekactiviteiten tijdens het wedstrijdseizoen ingeperkt.”

Totilas gaat aankomende winter gedurende drie maanden naar de stallen van Schockemöhle in Mühlen. Hij zal volgend jaar tijdens het wedstrijdseizoen echter minder ingezet worden voor de dekdienst. “’s Ochtends dekken en ’s middags op concours zal komend jaar niet voorkomen”, aldus Schockemöhle. Oorspronkelijk was het ook de afgelopen twee jaar nooit de bedoeling de hengst gedurende het wedstrijdseizoen te laten dekken, maar uiterlijk tot de maand mei. “Maar vanwege de grote vraag besloten we hem door te laten dekken”, aldus Klaus Martin Rath, vader en trainer van Matthias. Deze dubbele belasting had invloed op de sportieve prestaties van de hengst en zou zelfs geleid hebben tot de tegenvallende prestaties van Rath en Totilas tijdens het EK van 2011 in Rotterdam.

Klaus Martin Rath reageerde ook op het feit dat de Duitse afdeling van de dierenrechtenorganisatie PETA strafrechtelijke stappen onderneemt tegen de eigenaren en ruiter van Totilas wegens dierenmishandeling. Volgens PETA staat Totilas het grootste gedeelte van de dag alleen in een stal en wordt hij volgens de omstreden en verboden rollkürmethode getraind. De zaak wordt op dit moment onderzocht door de justitie van Frankfurt. “We hebben nog niks gehoord”, aldus Klaus Martin Rath. “Justitie zal zeker vaststellen dat Totilas en ons dekstation voortdurend onder veterinaire controle staan en dat er nooit klachten zijn.”

Bron: Horses / St-Georg

Eén reactie op “Schockemöhle spreekt nieuws over dekpauze Totilas tegen

  • Diana Burton

    Triest dit nieuws over Totilas. Het lijkt mij, wat wij waarschijnlijk allen denken, duidelijk dat Totilas gewoon bij Edward Gal had moeten blijven. De hengst voelde zich gelukkig bij hem, straalde rust en tevredenheid uit, had nooit blessures, deed zijn dekdiensten “rustig” tussen de wedstrijden door, en de hele wereld lag aan hun voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.