Ga naar hoofdinhoud

Sjef Janssen: “Brons met gouden randje”

De Nederlandse dressuurploeg was na afloop van de Special heel blij met brons. “Dit was het hoogst haalbare voor dit kampioenschap”, zegt bondscoach Sjef Janssen als zijn ruiters de medaille omgehangen hebben gekregen. “Deze medaille heeft voor mij toch een gouden randje. Omdat de ruiters ieder voor zich eruit haalden wat erin zat.”

“Als je realistisch bent moet je hier tevreden mee zijn. Er lagen genoeg landen op de loer voor deze medaille, maar die hadden zichzelf na de eerste dag al gevloerd. Wij waren ingesteld op de situatie dat méér er op dit moment niet in zit. Wat niet betekent dat we voor het vervolg van het kampioenschap niet kijken naar mogelijkheden om te stijgen. Dat zit er nog in, met name voor Adelinde. Die hoeft nog maar één plekje te stijgen.”

Dat vond Adelinde Cornelissen zelf ook. Donderdag rijdt zij op de laatste dag van de hippische Olympische Spelen de kür waarmee zij in april de Wereldbeker won. En Cornelissen wil dan alles gaan geven om het kleine gat te dichten dat haar vandaag scheidde van Charlotte Dujardin. “Ik heb het gevoel dat Parzival nog een klein beetje beter kan.”

Anky van Grunsven maakte na afloop bekend wat velen al aannamen, dat Salinero donderdag in Greenwich Park zijn laatste wedstrijd zal lopen. “Ik blijf hem natuurlijk gewoon rijden, want dat is heerlijk om te doen. Dat heb ik met Bonfire ook tot z’n 25-ste gedaan. Daarnaast gaat Salinero ook elke dag de wei op, want dat vindt ‘ie heerlijk. Maar wedstrijden hoeven niet meer voor hem. Donderdag wordt voor hem een fantastisch afscheid.”

Of Anky dan zelf ook zal stoppen, wilde een Britse journalist in de persconferentie weten. “Nee, daar ben ik nog veel te jong voor.”

Van Grunsven was achteraf heel blij met haar keuze om de 18-jarige Salinero nog één keer voor te bereiden op een groot toernooi. “Het was heel fijn om hier in Londen nog een keer op de Olympische Spelen te rijden en bij te dragen aan deze mooie medaille. Brons is trouwens een hele mooie kleur, die had ik nog niet.”

Klik hier voor een interview met Anky van Grunsven.

Bron: Horses.nl

 

10 reacties op “Sjef Janssen: “Brons met gouden randje”

  • Antonio

    Eindelijk hebben echte ruiters laten zien dat LDR totaal overbodig is. Alle Duitse en Britse deelnemers waren een lust voor het oog, losgelaten paarden, fantastisch gereden. Verbazingwekkend dat Cornelissen zo hoog scoorde met dit niet losgelaten paard. Damon Hill liet duidelijk zien wie de basis heeft gelegd bij dit geweldige paard, mijn pet af voor mevr Klimke.

    De redactie van Horses heeft een gedeelte van de reactie verwijderd.

  • Bert

    Beste Antonio.
    Ieder zijn mening, wat je wilt, maar je gaat wel heel makkelijk aan de successen van de fantastische nederlandse ruiters voorbij.
    Je vergeet blijkbaar dat Anky van Grunsven haar paard op zijn achtiende nog in topconditie heeft en nog super goed mee doet op internationaal niveau.Ze heeft een duidelijk aandeel geleverd aan de bronzen medaille van Nederland.
    Verder heeft Edward zijn paard in een paar maanden tijd (pak ‘m beet 5) getransformeerd van een nationaal grand prix paard die voor in de 60% loopt, naar een internationaal grand prix paard die zich kan meten met de wereldtop. En er zit nog veel meer in wat Edward er zeker nog uit kan rijden.
    Ik vind het respectloos hoe jij over ons nederlands dressuurteam schrijft.
    Ook ik vind Damon Hill een fantastisch paard, maar Parcival is net zo’n geweldenaar. Net als alle paarden die in de top meelopen en door hun ruiters met alle respect en gezond verstand getraind worden. Anders konden ze niet op dt niveau presteren.

  • bert

    Het bericht waarin Antonio onze nederlandse ruiters aan het afkraken was is gelukkig al verwijderd zie ik!! Terrecht.

  • Antonio

    Beste Bert.

    Natuurlijk hebt u gelijk als u spreekt over de successen echter, u vergeet dat de weg er naar toe telt, niets anders {of is het alleen het goud wat blinkt}, Parcival is inderdaad een fantastisch paard, als u echter de moeite neemt om nogmaals kritisch te kijken zult u helaas moeten vaststellen dat Gal en Cornelissen wel erg veel in de handen hebben, met paardrijkunst heeft dat weinig te maken. Met Parcival heb ik echt medelijden, een schande voor de dressuursport.

  • Huub. Valkenburg.

    Als ik heel eerlijk ben en denk even niet na of het het feit dat ik Nederlander ben maar paarden lief heb moet ik eerlijkheidshalve de bijdrage van Antonio onderschrijven. Bij deze mijn ondersteuning, ik weet dat het gewaagd is maar toch, hij heeft gewoon gelijk.

  • Wil van Groningen

    Van harte gefeliciteerd olympisch team met deze topprestatie. Jullie hebben de dressuur-liefhebbers laten genieten!

  • Bert

    Beste Antonio.
    Ik ga me nog één keer laten verleiden om een reactie te schrijven.
    Juist die weg er naar toe ken ik van dichtbij en ik wil maar één ding zeggen.
    Een paard als Salinerero, die toch echt via het zogenaamde LDRsysteem getraind wordt, loopt op zijn 18e nog mee op zo’n groot internationaal podium. En kijk hoe fit en blij hij is!
    Onze nederlandse ruiters trainen juist met veel respect en gevoel hun paarden.
    Anders zouden ze het nooit zo lang volhouden op topniveau.
    En wat Adelinde betreft, volgens mij is het onmogelijk om haar spierinspanning te bekijken door de mouwen van een slipjas….
    Geloof maar dat dit een op en top vakvrouw is die met ontzettend veel gevoel Parcival tot grote prestaties brengt.
    En in mijn ogen is Edward één van de beste ruiters van de wereld. Pas als u zelf op dit niveau gepresteerd hebt en een beetje begrijpt hoe een paard als Undercover aanvoelt, zo veel go en power, kut u misschien een oordeel vellen over zijn rijkunst.
    En nu hou ik er over op en zeg ik allen nog: Trots op het nederlands team met hun bronzen plak!!!!

  • Zarah

    Telt de uitslag van de Grand Prix Special nou ook mee voor het individueel?

  • Floris

    Beste Antonio,

    Wat een zure en ongefundeerde kritieken op onze ruiters! Ik vraag me al lange tijd af waarom er steeds weer van die ongefundeerde kritieken op welke topruiter dan ook worden losgelaten. Ik ken u niet, maar ik denk dat u bij geen van alle ruiters dagelijks in de keuken kijkt, om echt oprecht te kunnen beoordelen hoe er getraind wordt. Ik denk, dat de 12 ruiters die op het podium van de team medailles stonden, allen veel respect en waardering voor elkaar hebben. Zij en de paarden/ paardensport zijn niet gebaat bij de onzin die u schrijft. Wanneer u het niet mooi vind: Kijk dan niet!

  • ruiter

    Antonio !

    Medelijden met Parcival ???
    Als Parcival niet nij Adelinde was gekomen , was hij nu waarschijnlijk al lang bij de slager beland.
    Hij was n.l. HEEL vervelend !

    Lekker makkelijk om commentaar te leveren op anderen terwijl jezelf niks gepresteerd hebt(ik heb tenminste nooit ergens je naam in de GP uitslagen gezien de laatste 35 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.