Ga naar hoofdinhoud

Trainer Hamminga ziet zichzelf als tipgever

Op de wereldbekerfinale in Gothenburg trad Johan Hamminga voor het eerst sinds jaren weer op als trainer van Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival. Maar 'trainer' vindt Hamminga een groot woord. "Zie het als iemand die wat tips geeft."

Onder de vleugels van Johan Hamminga bereikte Adelinde Cornelissen met Parzival de Grand Prix, maar daar aangekomen stapte de amazone over op Sjef Janssen als trainer. Na Indoor Brabant kwam Adelinde’s partner Sjaak van der Lei met het idee om weer samen te gaan werken en werd het duo herenigd. “Adelinde had behoefte aan iemand die meekijkt. Veel hoef ik er niet aan te doen. Zij heeft ongelooflijk veel talent en Parzival heeft dat ook. Ik geef tips hoe ze bepaalde dingen aan kan pakken.”

De hernieuwde samenwerking stond vandaag niet onder een gunstig gesternte. Parzival schrok bij de inzet van een piaffe en weigerde compleet dienst. Om vervolgens duidelijk te protesteren tegen de hulpen van zijn amazone. “Doodzonde!”, zegt Johan Hamminga. “Hij liep zo lekker soepel. Alles was tiptop voor elkaar, tot dit in één keer gebeurde.”

Klik hier voor een fotoserie.
Klik hier voor alle berichtgeving over de WB-finales

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.