Everdale wint U-25 Grand Prix in Den Dungen met 72%

Everdale met Charlotte Fry- Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale x Negro) komt helemaal tot recht in de Zware Tour. De Lord Leatherdale-zoon maakte afgelopen voorjaar onder Charlotte Fry zijn debuut in de Intermédiaire II (winst met dik 77%) en ging twee daaropvolgende U-25-Grand Prix-proeven ook met het oranje lint naar huis. Na een zomerpauze maakte de hengst van Gertjan van Olst gisteren zijn rentree op de subtopwedstrijd in Den Dungen en ook hier: de winst. Met een U-25 GP-record van 72%. 

“In de galop-tour kregen we nog wat rommeltjes, maar voor de piaffe-passagetour scoorden we 8,5-en en 9’s. Er zit nog zeker veel rek in de score, dus we gaan rustig verder trainen”, vertelt Gertjan van Olsts stalamazone Charlotte Fry. De Britse Europees kampioene U-25 maakt zich op voor het indoorseizoen met de zwarte hengst, die bij het KWPN al meer dan 1.000 nakomelingen voortbracht.

Lees ook:

Mandy Wilms slaat dubbelslag in Lichte Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Van Olst Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.