Nog vijftig dagen tot Olympische Spelen

Imke Schellekens Bartels SunriseVandaag duurt het nog precies vijftig dagen tot de Olympische Spelen van 2008 beginnen. Voor de hippische sporters in Hongkong, voor de andere deelnemers in Peking. Binnenkort volgt uitsluitsel over de Nederlandse ruiters en amazones die deelnemen aan de sportieve strijd.

Teammanager Mariëtte Sanders en bondscoach Sjef Janssen maken direct na het CHIO Rotterdam van dit weekend bekend welke dressuurruiters ons land mogen verdedigen in Honkong. Dit doen zij tijdens een persconferentie op zondag 22 juni. Anky van Grunsven en Imke Schellekens-Bartels zijn al zeker van een teamplaats. Hans Peter Minderhoud en Adelinde Cornelissen maken grote kans om de derde teamplaats en reserveplaats in te nemen.

Ook voor de springruiters is het CHIO Rotterdam erg belangrijk in aanloop naar de Spelen. Maandag 14 juli, een week na het CHIO van Aken, maakt bondscoach Rob Ehrens bekend welke ruiters het team vormen. Albert Zoer en Gerco Schröder maken volgens kenners veel kans op een teamplaats.

Of ook een Nederlandse eventingruiter naar Hongkong afreist is nog niet bekend. Tim Lips voldoet al aan de kwalificatie-eisen van de FEI, maar nog niet aan de Nederlandse eisen. Zijn laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren is tijdens CHIO Aken, van 27 juni tot 6 juli. Madeleine Brugman meldde zich zelf al af voor de Spelen.

Lees in het dossier over de Olympische Spelen op Horses.nl de laatste nieuwtjes en interessante achtergrondartikelen.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.