Patrik Kittel Zweeds kampioen met Deja

Patrik Kittel met Deja. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zweden staat er dit jaar sterk voor. In de afgelopen twee Nations Cup-wedstrijden won Zweden twee keer (beide keren met een compleet ander team). Toch was het Zweedse kampioenschap dressuur afgelopen weekend niet echt een afspiegeling van die kwaliteit. Met uitzondering van Patrik Kittel lieten de Zweedse toppers het nationale kampioenschap aan zich voorbijgaan. Een een-tweetje dus voor Kittel, die topmerrie Deja (Silvano x Don Schufro) meenam. Het resultaat: 77% in de Grand Prix en 82,675% in de kür. 

Therese Nilshagen met Dante Weltino, Tinne Vilhelmson-Silfven met Paridon Magi en Juliette Ramel met Buriel KH. Met scores richting de 75% dit seizoen allemaal gegadigden voor de Wereldruiterspelen in Tryon, maar geen deelnemers aan het Zweedse kampioenschap afgelopen weekend in Strömsholm.

Patrik Kittel kon zijn topmerrie Deja, die hij voor de laatste keer reed in de Wereldbekerfinale, dus eenvoudig naar de zege sturen. Dat deed hij overigens wel met een record Grand Prix-score van de merrie: 77%. In de kür was er 82,675% – iets lager dan de dikke 83% in de Wereldbekerfinale.

Kittel-leerlingen tweede en derde

De door Huub en Tiny van Helvoirt gefokte KWPN-hengst Zuidenwind (v. OO Seven) werd met Rose Mathisen tweede in de kür (74,325%) en derde in de Grand Prix (70,63%). Rose Mathisen kon dus het reservelint ophalen. De tweede plaats in de Grand Prix (70,739%) en de derde plaats in de kür  (74,175%) was voor Sofie Lexner met Tobajo Pik Disney. Zowel Mathisen als Lexner zijn leerlinges van Kittel.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.