Radio 5 besteedt aandacht aan hetze tegen Adelinde

Het Radio 5-programma ‘Groot op 5’ besteedde vandaag aandacht aan de hetze die door de Amerikaanse Colleen Kelly gevoerd wordt tegen Adelinde Cornelissen. Bettine van Harselaar, hoofdredacteur van Dressuur magazine en redacteur van Paardenkrant-Horses.nl, werd in de uitzending gebeld om een toelichting te geven over de zaak. 

Colleen Kelly gaf deze week op haar website toe dat de voorgenomen aanklacht tegen Adelinde vooral een publiciteitsstunt is.

Ze zegt nog steeds voornemens te zijn de amazone aan te klagen vanwege het toepassen van rollkür. Al eerder werden dressuurruiters om soortgelijke redenen aangeklaagd, zoals bijvoorbeeld Matthias Rath met Totilas. Die aanklachten liepen met een sisser af.

Klik hier om het fragment terug te luisteren. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
3 reacties op Radio 5 besteedt aandacht aan hetze tegen Adelinde
 1. 1

  Heel leuk de uitleg van Mevrouw het Jurylid, maar LDR kun je op twee manieren bewerkstelligen en of forceren, de LDR die met de hand door het bit getrokken wordt, is of moet ik zeggen kan gevaarlijk zijn, voor de hoeveelheid lucht dat een Paard kan binnen krijgen, maar een Luchtpijp is zo ruim en flexibel, dat het eigenlijk haast niet mogelijk is om die af te klemmen, de getrokken LDR is een foute LDR.
  en dan heb je de gereden LDR, bewerkstelligd door een correcte zit en door de teugel, met de benen naar beneden gereden, aan een lange teugel, van daaruit komt er lengte in het Paarden lichaam en hals, met een vrije doorgang van lucht zodat het Paard maximaal kan in en uit ademen, wordt het Paard op deze manier aan gereden dan zal er ontspanning ontstaan door het gehele Paarden lichaam en zal het Paard eigenlijk alles accepteren wat de Ruiter het oplegt of uit gevoerd gezien wil worden, dus LDR is NIET fout, mits het met de zit en een lange voor elkaar gekregen wordt, dus met je zit en kuiten het Paard diep en naar beneden rijden en dan zul je merken, dat het Paard van uit zichzelf al een lage diepe hoofd houding aanneemt, verbeter eerst je zit, zodat je diep in je zadel zit en gebruik je benen om het Paard voorwaarts te drijven, rij met een lange teugel, met licht contact op het bit en leer zo het Paard het Bit aan te nemen en Jullie zullen merken dat de rug spieren beter ontspannen en gemakkelijker, het Paard aan de teugel/loodlijn gereden kan worden

 2. 2

  @johannes

  Bedank voor je gratis les, ga t metten proberen!

 3. 3

  Het principe van goed paard rijden is een juiste bediening van de achterbenen om daardoor oprichting en balans te krijgen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij zogenaamd goed rijden van LDR door de meer getalenteerde ruiter, de lendenpartij strak komt te staan, waardoor de achterbenen geblokkeerd worden om onbelemmerd onder te treden en last op te nemen. Bovendien komt bij LDR extra veel belasting op het voorbeen, wat extra slijtage op levert. Dus Marlene ik zou het maar laten. Gebleken is dat de wijze van training van het Nederlandse Olympisch team niet meer het internationaal gewenste beeld oplevert en met veel te veel spanning in de performance. Wil Nederland succesvol blijven internationaal, zullen de trainingsmethodieken aangepast moeten worden.
  Sjaak Hoedjes
  Bergen NH