Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe paarden voor Britse para-amazone Sophie Wells

Sophie Wells met Valerius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Paralympisch kampioene Sophie Wells maakte in maart dit jaar bekend dat ze haar Flemmingh-zoon Valerius, waarmee ze negen gouden en drie zilveren medailles won, uit de sport moest terugtrekken. De Britse heeft inmiddels drie nieuwe paarden op stal, waarvan een reeds al op Grand Prix-niveau getraind.

De Westenwind-dochter Dime kwam een kleine twee weken geleden van Nederland naar Groot-Britannië. “Ze heeft zoveel talent voor piaffe en pirouettes, ook al moet ze nog wel wat sterker worden in andere dingen”, liet Sophie Wells aan Horse & Hound weten.

Juiste knoppen vinden

Wells trainde Valerius zelf naar Grand Prix-niveau, maar geeft aan dat een reeds op dat niveau getraind paard toch anders is. “Nu moet ik uitvinden waar de juiste knoppen zitten en haar sterker maken, zodat ze zichzelf goed kan dragen.”

Solide basis

Het plan voor de tienjarige merrie staat nog niet helemaal vast. “Misschien dat ik haar een tijdje in de Para-dressuur Grade V start, zodat ze wat sterker kan worden. Omdat je in die klasse een paard niet hoeft te pushen om andere oefeningen te leren, geef je ze de mogelijkheid heel zeker te worden in de basis.”

Jonge talenten

Naast Dime heeft Wells ook twee jonge paarden. De vijfjarige OFS Diamond Crusader en de vierjarige Classic Jillz Geuzenhof (v. Charmeur). “Ik was sinds Rio al op zoek naar een nieuw paard, en nu komen er ineens drie in één keer. Ze zijn allemaal verschillend, maar ik verwacht veel van ze.”

Bron: Horse & Hound

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.