Ga naar hoofdinhoud

Drietal neemt initiatief om Master Springen Zweeloo voort te zetten

De organisatoren van De Drie. Foto: Facebook
Na twaalf edities kwam er vorig jaar definitief een einde aan het Master Springen Zweeloo. Mede door een overvolle hippische kalender zagen de organisatoren geen kans meer om het jaarlijks terugkerende evenement te blijven organiseren. Dit jaar sloegen Joop Timmer, Albert Renting en Willem Schepers de handen ineen en zetten het evenement voort als De Drie.

“Toen het bestuur van het Master Springen aankondigde te stoppen, zag ik op Facebook een bericht langs komen van een vaste klant die al zijn munten weg wilde gooien”, vertelt Joop Timmer. “Ik heb daarop het initiatief genomen en wilde een hippische visite organiseren waar deze munten nog een keer gebruikt konden worden.”

Sport toevoegen

Van het één kwam het ander en afgelopen donderdag staken Timmer, Renting en Schepers de koppen bij elkaar om het door te spreken, waarbij ze tot de conclusie spraken om ook maar wat sport toe te voegen. “Zo heb ik Drie bedacht en hebben we dit concept in drie dagen uitgewerkt. Leuke sport, weer net even wat anders en veel publiek.”

Drie

Het evenement, dat afgelopen zondag plaatsvond, stond ook daadwerkelijk geheel in het teken van het cijfer drie. “Consumpties alleen per drie en er waren ook maar drie soorten: cola, bier en rosé. Daarnaast duurde het evenement maar drie uur”, vervolgt Timmer. Van de drie hindernissen werd na iedere ronde de laatste verhoogd, en uiteindelijk kreeg de winnaar 300 euro overhandigd.

Zeker een keer of drie

Acht deelnemers verschenen zondag uiteindelijk in de ring: Alexander Chitty, Annelinde Hoving, Anouk Vos, Carmen Bakker, Lars Wonder, Melissa Mol, Mike Brandt en Tom Werkman. Chitty zette de winnende rit neer, hij kwam over een hoogte van 1,85 meter.

Op de vraag of dit evenement volgend jaar nog terugkeert antwoord Timmer: “Zeker een keer of drie”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

5 reacties op “Drietal neemt initiatief om Master Springen Zweeloo voort te zetten

  • Marcel Dufour

    Als ruiter ben je zo gek als een ui als je voor €300 je paard zoveel rondes laat lopen over die hoogte.

  • B. de Graaf

    Hulde! Gewoon even gezellig doen!

  • Joop Timmer

    Marcel Dufour, het was erg druk zondagmiddag maar ik denk dat u niet in Zweeloo was.Ik denk dan ook dat u een verkeerd beeld heeft van dit rondje. Het zijn per ronde slechts drie sprongen waarbij alleen de laatste verhoogd werd. de winnaar heeft uiteindelijk zes rondes gelopen dat zijn 18 sprongen dit is inclusief het inspringen. De laatste drie rondes stond de laatste hindernis op resp. 165, 175 en 185. hindernis 1 en 2 bleven gewoon rond de 130. Ik kom dan ook zeker op voor onze deelnemers op als u ze “zo gek als een ui” noemt!! in tegendeel, dit zijn juist promotors voor een sport die qua publieke belangstelling in het slop zit. Deelnemers en publiek een grote glimlach, waar zien we dat nog!! Kom volgend jaar gerust eens langs schudden we elkaar de hand met, ik weet het zeker, een grote glimlach

  • Marcel Dufour

    @Joop Timmer Het feit dat er geen ruiters van naam aan meedoen zegt al genoeg.
    Maar iedereen moet natuurlijk zelf weten of die zijn of haar paard voor €300 over hindernissen van die hoogte laat springen. Ik geef weer wat ik ervan vind.

  • De Vries

    Vanmiddag wezen kijken . Wij hebben kinderen en heb zelf ook elf jaar op redelijk niveau gesprongen en veel wedstrijden gereden. Maar als kinderen nog niet eens een glaasje ranja kunnen krijgen is voor ons de keuze makkelijk gemaakt dat wij met zulk mooi weer wel ergens anders heen gaan . Ronduit belachelijk en als er niet eens een glaasje ranja geschonken kan worden vind ik het een enorme aanfluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.