Ga naar hoofdinhoud

Dufour voor derde keer op rij Deens kampioen

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na de eerste twee onderdelen van het Deens kampioenschap was al duidelijk dat de titel Cathrine Dufour en Atterupgaards Cassidy niet kon ontgaan. In de kür op muziek van zondag behaalde ze 86,925% en kreeg daarmee voor het derde jaar op rij het kampioenslint omgehangen. De zilveren medaille ging naar Daniel Bachmann Andersen, het brons naar Anna Zibrandtsen en de KWPN-hengst Arlando.

Dufour kreeg voor haar kür met de Caprimond-zoon zelfs meerdere tienen, voor onder andere de uitgestrekte stap, de eners en één van de pirouettes. “Ik ben heel erg blij met mijn kür en ik heb ervan genoten om voor dit publiek te rijden. Het paste allemaal heel goed en van één jury kregen we zelfs ruim 91%. Ik ben heel erg blij!”

Zack schittert in kür

Hoewel Daniel Bachmann Andersen zowel in de Grand Prix als de Grand Prix Special hogere scores realiseerde met Blue Hors Zepter, koos hij ervoor om Blue Hors Zack aan start te brengen in de beslissende kür op muziek. Met een hele reeks aan achten en zelfs negens voor beide series kwam de ruiter uit op 82,90%.

Brons voor Arlando

Diederik van Silfhout’s voormalige toppaard Arlando liep met amazone Anna Zibrandtsen een goede kür en kreeg 78,775% toebedeeld.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.