Dufour voor derde keer op rij Deens kampioen

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de eerste twee onderdelen van het Deens kampioenschap was al duidelijk dat de titel Cathrine Dufour en Atterupgaards Cassidy niet kon ontgaan. In de kür op muziek van zondag behaalde ze 86,925% en kreeg daarmee voor het derde jaar op rij het kampioenslint omgehangen. De zilveren medaille ging naar Daniel Bachmann Andersen, het brons naar Anna Zibrandtsen en de KWPN-hengst Arlando.

Dufour kreeg voor haar kür met de Caprimond-zoon zelfs meerdere tienen, voor onder andere de uitgestrekte stap, de eners en één van de pirouettes. “Ik ben heel erg blij met mijn kür en ik heb ervan genoten om voor dit publiek te rijden. Het paste allemaal heel goed en van één jury kregen we zelfs ruim 91%. Ik ben heel erg blij!”

Zack schittert in kür

Hoewel Daniel Bachmann Andersen zowel in de Grand Prix als de Grand Prix Special hogere scores realiseerde met Blue Hors Zepter, koos hij ervoor om Blue Hors Zack aan start te brengen in de beslissende kür op muziek. Met een hele reeks aan achten en zelfs negens voor beide series kwam de ruiter uit op 82,90%.

Brons voor Arlando

Diederik van Silfhout’s voormalige toppaard Arlando liep met amazone Anna Zibrandtsen een goede kür en kreeg 78,775% toebedeeld.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.