Ga naar hoofdinhoud

Duits A-kader dressuur naar Hagen

De dressuurruiters uit het Duitse A-kader hebben drie trainingsdagen met bondscoach Monica Theodorescu achter de rug. Zes van hen komen eind april aan start op Horses and Dreams in Hagen.

“Jessica von Bredow-Werndl en Dorothee Schneider zijn er niet bij in Hagen, maar de andere kaderruiters wel”, vertelt Theodorescu aan Dressuursport Deutschland. De andere zes kaderruiters zijn Sönke Rothenberger, Hubertus Schmit, Kristina Bröring-Sprehe, Isabell Werth, Anabel Balkenhol en Fabiënne Lütkemeier.

Tevreden

De bondscoach kijkt uit naar het komende seizoen en is tevreden over het de trainingen.  “De oudere paarden als D’Agostino, Dablino en Desperados zijn goed in vorm en erg fit. Cosmo en Fabregaz zijn gedurende het winterseizoen volwassener geworden en hebben duidelijk progressie geboekt. Sammy Davis jr. ontwikkelt zich zeer goed, Imperio is in overtuigende vorm en ook Isabell heeft haar paarden goed voor elkaar.”

Balve verplicht

Er staan komend seizoen een aantal belangrijke wedstrijden op de planning. “Eerst komen München en Hamburg, daarna Wiesbaden en direct daarna Balve, het Duits kampioenschap dat is aangewezen als verlichte wedstrijd voor de kaderruiters. Daarbij komen ook de internationale wedstrijden in het buitenland, waaronder de Nationsprijs in Denemarken”, aldus Theodorescu.

In de komende weken beslist Theodorescu samen met de ruiters en trainers welke wedstrijden belangrijk zijn en in het schema passen.

Bron: Dressuursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.