Ga naar hoofdinhoud

Duits eventingteam op volle sterkte naar WEG Tryon

Het CIC3* in het Poolse Strzegom was dit weekend de laatste observatiewedstrijd voor de Duitse eventingruiters in aanloop naar de wereldruiterspelen in Tryon. Bondscoach Hans Melzer maakte gisteren zijn sterke team bekend voor Amerika. Naast Europees kampioene Ingrid Klimke en Olympisch kamioen Michael Jung zijn dat Andreas Dibowski, Julia Krajewski en Kai Rüder.

Regerend wereldkampioene Sandra Auffarth ‘slechts’ als reserve is opgesteld. Haar kampioenspaard Opgun Louvo  (v. Shogoun) trok de Duitse dit voorjaar terug uit het Duitse team, maar kwam meteen met opvolger Viamant du Matz. Hij toonde zijn kwaliteit in Aken en bevestigde de vorm in Strzegom. “Hij mist nog wat ervaring, maar toch nemen we hem als reserve mee omdat we er zeker van zijn dat hij een goed teampaard zal zijn als het op de reserve aankomt.”

Sterkere jaren

Melzer zegt dat hij wel eens een bredere keus heeft gehad in eventingruiters, maar hij is er desalniettemin zeker van dat dit team mee gaat doen in Tryon. Michael Jung is geselecteerd met fischerRocana FST (v. Ituango xx), Ingrid Klimke met SAP Hale Bob (v. Helikon xx), Julia Krajewski met Chipmunk FRH (v. Contendro II), Andreas Dibowski met eerste keus FRH Corrida (v. Contendro I) en FRH Butts Avedon (v. Heraldik xx) en tenslotte Kai Rüder met Colani Sunrise (v. Chico’s Boy).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.