Duits podium in Asiaworld-Expo Trophy Hong Kong

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

De Duitse springruiters domineerden de openingsrubriek op tweede dag van de Longines Masters in Hong Kong. In de winning round van de 1,45-proef werd Daniel Deusser na een spannende strijd eerste op Happiness van T Paradijs. Christian Ahlmann werd op enkele tienden tweede met Reavnir, gevolgd door Philipp Weishaupt met de jonge merrie Call me Eva.

Twaalf ruiters traden aan in de winning round van de Asiaworld-Expo Trophy over 1,45m waarvan er acht al een nulronde achter hun naam hadden staan. Daniel Deusser bleef ook in de tweede ronde foutloos en reed de snelste tijd met de met de tienjarige Obourg-dochter Happiness van T Paradijs, 37,22 seconden. Deusser toont met de zege zijn vorm om de een gooi te doen naar de overwinning in de finalewedstrijd om de Masters op zondag, hij won al de eerste omloop in Los Angeles.

Christian Ahlmann kon net niet zijn landgenoot voorbij komen. Op Reavnir (v. Ricardos) bleef hij steken op een halve seconde, en zette 37,78 neer. Philipp Weishaupt kwam met de achtjarige Hannoveraanse merrie Call me Eva (v. Chacco-Blue) op de derde plaats in 38,24 seconden.

Henrik von Eckermann klokte de vierde tijd met Ugaulin du Bosquetiau (v. Kashmir van Schuttershof) en Piergiorgio Bucci maakte de top vijf vol met Heartbreaker vd Achterhoek (v. Bentley van de Heffinck). De snelste tijd in de winning round kwam op naam van Roger Yves Bost die met vier strafpunten in 37,16 seconden over de finish kwam en met Tesway de la Batia (v. Calvaro) tiende werd.


Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.