Ga naar hoofdinhoud

Duitse amazones geven Schmidt en Bachmann Andersen het nakijken

Stefanie Wolf, hier met Matchball OLD Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
In de Prix St. Georges van afgelopen woensdag waren Hubertus Schmidt en Daniel Bachmann Andersen de hoge heren. De Intermediaire I leverde echter een geheel andere top drie op, met Stefanie Wolf en de San Amour I-dochter Saphira Royal als winnares en Ann-Christin Wienkamp de goede nummer twee. Schmidt en Bachmann Andersen eindigden op plaats drie en vier.

 Vier van de vijf juryleden kenden winnares Stefanie Wolf een eerste plaats toe en daarmee was het een onbetwiste overwinning voor de Duitse amazone. Haar proef, waarin de galopwissels en -series een hoogtepunt vormden, was goed voor 73,676%. Bij Ann-Christin Wienkamp en Daley Thompson (v. Damon Hill) waren de juryleden wat meer verdeeld, met onder meer een eerste en negentiende (!) plaats. In totaal kwam ze dankzij een stabiele proef zonder echte hoogtepunten uit op 71,382%.

Dure fouten

Hubertus Schmidt en zijn Blue Hors Bentley-dochter Toscana Old moesten na hun overwinning van woensdag nu genoegen nemen met 71,235%. Dit mede door een fout in één van de series en aanspringen in de uitgestrekte draf. Daniel Bachmann Andersen moest met Blue Hors Zee Me Blue (v. Blue Hors Zack) na een sterk drafgedeelte punten inleveren op een pirouette, een changement en een serie. Hij kwam uit op 71,147%.

Petra van Esch, de enige Nederlandse in dit gezelschap, eindigde met Fiji (v. Florencio) op de elfde positie.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.