Duitse junioren en young riders oppermachtig

Daar waar de Nederlandse junioren en young riders niet konden overtuigen, deden de Duitsers dat wel in de CDI landenproef op de Future Champions in Hagen. Bij de young riders was er een overtuigende overwinning voor Semmieke Rothenberger, die de Gribaldi-dochter Geisha met een goede proef naar 75,980% stuurde. 

Na Rothenberger volgde een geheel Duits gekleurde top zeven. Corrinda Lutjeboer kwam als enige Nederlandse young rider in actie en reed haar Vivaldi-zoon Da Vinci Sollenburg met 67,206% naar de vijftiende plaats.

Overtuigende winst Sieverding

Bij de junioren werd de beste Nederlandse prestatie – eveneens een vijftiende plaats – geleverd door Britney de Jong met Caramba (v. Tuschinski). Ook aan start kwamen Benth de Graaf (zeventiende) en Maud de Bruijn, die haar proef vroegtijdig moest beëindigen. De winst ging onomstreden naar Marlene Sieverding met Fürst Levantino (v. Fürst Romancier), die uitkwam op 74,495%. Hier werd de gehele top vijf ingenomen door Duitse amazones.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Duitse junioren en young riders oppermachtig
  1. 1

    Het artikel geeft de situatie en resultaten van de strijd van het nederlandse Youngriders team in Hagen niet correct weer. Het landenteam van de Youngriders in Hagen bestaat uit Mieke Naberink, Rachelle Buining en Meike Kroot. Zij hebben een spannenende strijd geleverd met de topteams van Duitsland en Denemarken die hier met hun sterkste teams aanwezig zijn als voorbereiding op het EK. Met een minimaal verschil moest het nederlands team het brons nog aan Belgie laten. Meike Kroot wist zich met een goede score van 68,28 een mooie zevende prijs in dit sterke veld te behalen; zij wist hiermee de opgaande lijn die ze twee geleden al liet zien in Aaken goed vast te houden. De hegemonie van met name de duitsers is weliswaar groot, maar het is hier wel genieten van echte topsport.