Ga naar hoofdinhoud

Duitse kampioene Simone Blum wint jachtspringen Stuttgart

Simone Blum met DSP Alice (v. Askari) Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het hoogtepunt van de donderdagavond in Stuttgart was het jachtspringen. De spannende rubriek over 1,50m kwam op naam van de Duitse kampioene Simone Blum met DSP Alice. Blum versloeg een van de favorieten, Christian Ahlmann met ruim twee seconden. En bleef ook de specialisten Alberto Zorzi en Felix Hassmann voor. Jur Vrieling kwam door een springfout er niet meer aan te pas.

Het ging hard in de Schleyer-Halle, voor de break had de voormalige eventingamazone Simone Blum met geweldig snelle rit op haar tienjarige merrie DSP Alice (v. Askari) 57,07 seconden op de klokken gezet. Blum hield de winnende tijd vast tot het einde. Niemand kon er bij in de buurt komen.

Topruiters bijten zich stuk

Na de break reden topruiters zich stuk op Blums tijd. Christian Ahlmann sprong met de hengst Colorit (v. Coriano) naar 59, 27 seconden. Wat later lukte het ook Alberto Zorzi niet om met de KWPN-merrie Danique (v. Zento), in eigendom van Athina Onassis, de tijd van Blum te verbeteren. De Italiaan bleef steken op 59,39 seconden. Ook Felix Hassmann bleef onder de 60 seconden, hij zette met Balance (v. Balou du Rouet) 59,45 seconden neer wat goed was voor de vierde plaats.

Springfout voor Vrieling

Jur Vrieling was de enige Nederlander in de speedclass en kreeg met Zypern III (v. Casall) een springfout en zakte naar de 22ste plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Stuttgart German Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.